Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем юноши на "Берое" продължават подготовка с първия отбор

Осем футболисти, минали през детско-юношеската школа на „Берое“ се включиха в първите занимания на „зелено-белите“ за сезон 2016/17.

Към утвърдилият се и като титуляр в първия отбор Емин Ахмед се присъединиха вратарите Михаил Михайлов и Богомил Цинцарски, защитниците Ивайло Ангелов и Пламен Тенев, халфовете Кирил Личев и Руси Чернаков и нападателят Ивелин Илиев.

„На Илко Пиргов му свърши договора. Аз харесвам неговите качества и му благодаря за това, което е направил на „Берое“, но в този момент, следвайки нашата стратегия, която е поета мисля, че Мишо Михайлов, който е юноша на клуба и да се бори в конкуренция с батко си Макенджиев.

Разбира се, че ще обърна внимание на школата“, коментира на първата си среща с медиите треньорът на „Берое“ Александър Димитров. Именно по негова покана с отбора се готви и роденият през 1999 г. Руси Чернаков.

„Условията за подготовка са перфектни, имаме изключително добър треньор“, коментира пред Радио Стара Загора юношата на старозагорци.

Приемам тази покана като изключително голяма отговорност. Има много момчета, които искат да тренират с мъжкия отбор, но избраха мен. Горд съм с това и ще се опитам да оправдая доверието на треньора и неговия избор“, допълни още Руси Чернаков.

Още за подготовката му с първия състав и очакванията на вратаря Михаил Михайлов чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

130 мериха сили в турнира за Купа „Верея“

В спортна зала „Иван Вазов“ завърши 35-тото издание на турнира по киокушин карате за Купа „Верея“. В битките се включиха около 130 бойци от почти всички центрове в страната. „Много силно състезание, не очаквахме толкова състезатели“, обобщи пред..

публикувано на 27.04.24 в 18:03

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39