Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австро-Унгария срещa България на старозагорската гара

Снимка: БГНЕС

Екипът на "Файв Стар Медиа Груп" засне последните сцени от документалния филм по случай 100-годишнината на ПФК "Берое". Бяха направени възстановки от Първата световна война(1916г.), когато на старозагорската гара пътуващите войнишки ешелони са си устройвали футболни мачове. Тази година е и началото на организирания футболен клуб на Стара Загора. Във възстановките се включи агитката на , футболисти от юношеската школа на футболния клуб, както и актьори от старозагорската опера.

Само преди дни екипът на филм се върна от победоносното гостуване на "Берое" в Баня Лука, където отборът победи Радник Бийелина.

Началото на снимачния процес започна през април 2016 година. Файв Стар Медиа Груп вече засне музикален клип "100 години-Светът е Берое". За кратко той стана сензация в интернет. 100 ГОДИНИ СВЕТЪТ Е БЕРОЕ .В него взеха участие именити музиканти и популярни личности като Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Михаил Иванов(Бивш Сафо), Поли Генова, Станимир Гъмов, Ваня Джаферович и други. Композитор е Стефан Вълдобрев.

Режисьор на филма е Степан Поляков, главен оператор е Момчил Александров.

Премиерата на филма ще е на 5 октомври за празника на града.

Световната премиера е предвидена за края на същия месец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Казанлък е етапен град от колоездачната обиколка на България

Днес започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България. Провеждането ѝ ще се състои в пет етапа и ще приключи на 29 август. Финалът на втория етап- на 26 август, ще е в Казанлък. Въведена е и временна организация на движението,..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Здрава Каменова: Не сме безразлични

10 известни личности дадоха гласа си за каузата в България да бъде забранено отглеждането на телета в клетки. Актьорите Асен Блатечки, Здрава Каменова и Искра Донова, музикалните изпълнители Дивна, EVA и Ей Бо, и две дами от телевизионен риалити формат..

публикувано на 25.08.24 в 10:55

Предупреждение за горещини и днес

Предупреждение за горещини и днес. В сила е "жълт" код в 18 области, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за  Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик,..

публикувано на 25.08.24 в 09:55

Илияна Йотова припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата

В словото си вицепрезидентът припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата преди 90 години. "Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври,а българското опълчение,родоначалника на нашата храбра..

публикувано на 24.08.24 в 12:24

Йотова: Главчев има възможност за втори път да осигури провеждането на честни и прозрачни избори

Димитър Главчев има шанс да състави втори служебен кабинет, който да осигури честни и прозрачни избори. Това заяви на връх „Шипка“ визепрезидентът Илияна Йотова.  Тя изрази надежда, че ще има ново правителство след няколко месеца. Йотова беше..

публикувано на 24.08.24 в 12:20

Симеон Сакскобургготски доведе внука си на "Шипка"

Симеон Сакскобургготски доведе внука си Симеон-Хасан на връх "Шипка" по случай 90 години от официалното откриване на Паметника на свободата и 147 години от Шипченската епопея.  "Това място е специално за мен. Причините да дойда са и патриотични и лични...

публикувано на 24.08.24 в 11:02
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Ограничения в движението заради честванията на 147 години от Шипченската епопея

От 9.00 до 15.00 часа днес се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“. Причината е програмата за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея...

публикувано на 24.08.24 в 09:29

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност,..

публикувано на 24.08.24 в 09:25

С мащабна възстановка отбелязват 147 години от Шипченската епопея

С мащабна възстановка на историческите сражения на Орлово гнездо днес ще бъдат отбелязани 147 години от Шипченската епопея.  Официалната част започва в 11 часа пред Паметника на свободата с церемония по поднасяне на венци и цветя, като се..

публикувано на 24.08.24 в 06:05

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40