Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Йорданов: Не сме се предали

Треньорът на "Берое" Ивайло Йорданов бе категоричен, че тимът ще се опита да постигне добър резултат в утрешния мач срещу ХИК (Хелзинки) на стадион "Сонера". Срещата е втора от втория квалификационен кръг на Лига Европа и започва в 19,00 часа българско време

"Очакваме един труден мач с оглед на това, че в Стара Загора ХИК постигна добър резултат и са фаворити в утрешния мач. Ние не сме се предали и ще направим всичко възможно да постигнем един добър резултат и да продължим. В онзи двубой не ни изненада нищо. Нямахме толкова късмет колкото очаквахме. Естествено футбола не е до късмет, но до възможности. ХИК използва едно невнимание в нашата отбрана и отбеляза гол. Опитахме след това да изравним и победим. С оглед на турнирния резултат ХИК постигна това, което искаше и взе добър резултат", коментира Ивайло Йорданов. 

"Ние наблюдавахме отборът на ХИК. Знаехме кои са силните и слабите страни на съперника Тактиката, която търсихме за мача е да отбележим първи, а не да догонваме в резултата. Знаем, че това е изключително стойностен отбор, който всяка година играе в Европа независимо дали в Лига Европа или Шампионската лига където беше преди време. Опитахме да използваме слабостите, но този гол обърка малко нещата. Те бяха дошли за добър резултат, постигнаха го, но ние няма да се предадем и ще направим всичко възможно да продължим утре", допълни наставникът. 

"След първия мач се подготвихме целенасочено за този двубой. Тактиката, която ще изберем за утре не бих желал да я коментирам тук, тя ще бъде споделена с играчите. В момента играем само за Лига Европа. Нашето първенство не е започнало. Това е още един фактор, в който ХИК има предимство. Обиграват си отбора повече. Надявам се утре да видим още по-добро лице. Това е работа на целия треньорски щаб с всеки следващ мач да ставаме по-добри и по-добри и футболистите да изпълняват всички изисквания на треньорския щаб. Искаме „Берое“ да става по-силен и по-силен", обясни още той. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

130 мериха сили в турнира за Купа „Верея“

В спортна зала „Иван Вазов“ завърши 35-тото издание на турнира по киокушин карате за Купа „Верея“. В битките се включиха около 130 бойци от почти всички центрове в страната. „Много силно състезание, не очаквахме толкова състезатели“, обобщи пред..

публикувано на 27.04.24 в 18:03

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39