Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" обърна и "Спартак" (Плевен) в контрола

Отборът на "Берое" записа втора победа в контролните срещи след като се наложи над "Спартак" (Плевен) с 3:1. В сряда "зелено-белите" спечелиха и срещу "Ботев" (Гълъбово), но с 2:1.

В двубоя днес наставникът на "Берое" Александър Димитров заложи на по-голяма част от титулярите от двубоите в Лига Европа. Единствената разлика в състава бе отсъствието на Радослав Кирилов.На негово място се появи Александър Василев. Това позволи на домакините да овладеят инициативата от началото. Първи гол обаче отбелязаха гостите от Плевен. В 24-та минута Григор Долапчиев се възползва от грешка на Благой Макенджиев и се разписа за 0:1.

"Берое" обаче успя да изравни още преди почивката. Попадението в 43-та минута отбеляза Александър Василев с хубав удар от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме и двата отбора изпуснаха по една възможност за гол. Първо Мавродиев от "Спартак" стреля покрай гредата в аут, след това пропуск направиха и играчите на Александър Димитров. В 56-та минута обаче логичното се случи и "Берое" стигна до пълен обрат след гол нов гол на Александър Василев.

Минути след попадението Александър Димитров започна да вади титулярните си футболисти и даде шанс и на останалите като резерви да запишат игрови минути преди официалния старт в първенството следващата седмица

В 71-та минута "Берое" пропусна нов шанс за попадение след добра изява на юношата Руси Чернаков.

Шест минути по-късно обаче Алекс Колев отбеляза третия гол за старозагорци. Нападателят се разписа във втори пореден мач след добър пробив на Станислав Дрянов.

Неприятно впечатление по време на срещата обаче направи по-твърдата игра на футболистите на Спартак (Плевен). На няколко пъти след сериозни нарушения, останали несанкционирани от реферите, се стигна и до размяна на реплики между играчите и се наложи намеса и на щаба на "Берое", който да успокои напрежението. До сериозни инциденти все пак не се стигна. 

Така "Берое" приключва седмицата с две победи, пет отбелязани гола и два допуснати. След седем дни "зелено-белите" ще стартират участие в първенството като първия им мач е като гост на Славия на 7 август. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Апостолов: Доволен съм от играта и победата ни в Раковски

"Постигнахме втора победа и то като гости в Раковски над тима на "Секирово" с 3:0. Ако трябва да съм откровен не съм очаквал подобно цифрово изражение в наша полза. Първата част домакините още в началото си вкараха автогол, след това и двата тима..

публикувано на 11.08.24 в 15:22

Живко Желев: Още ми е трудно да повярвам какво се случи в първите ни мачове

"Загубихме домакинството от "Свиленград". Нямам обяснение за това, което се случи и крайното 0:1. Ударихме три греди и поне на два пъти почти на празна врата не можехме да реализираме попадения. След загубата на старта от "Гигант" с 0:3 и втората..

публикувано на 11.08.24 в 14:51

Иван Колев: Достойно представяне на спортистите ни в Париж

Иван Колев е президент на Българската федерация по лека атлетика. В разговор с него за Радио Стара Загора той сподели мнението си за представянето на българските спортисти на Олимпийските игри във Франция - 2024 година. "Смятам, че нашите спортисти се..

публикувано на 11.08.24 в 13:46

Тихомир Иванов остана осми в скока на височина в Париж

Състезателят на СКЛА "Берое" Стара Загора Тихомир Иванов спечели осмото място в скока на височина на Олимпийските игри в Париж. Това беше и последното българско участие на игрите.  Иванов направи личен рекорд за сезона като преодоля 2.27 метра от втория..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Ансамбълът по художествена гимнастика първи след квалификацията в Париж

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели първо място на квалификациите на олимпийския турнир в Париж. Възпитаничките на Весела Димитрова останаха втори след тима на Италия при първото си съчетания с обръчи, но излязоха начело при втората..

публикувано на 09.08.24 в 14:10

Георги Колевичин: Следващата ми цел е изкачване на връх Аконкагуа

Георги Колевичин е само на 34 години. Родом от град Разлог, завършил право в СУ "Свети Климент Охридски". Живее и работи в София. От 15 години е по планините на България и други страни извън пределите на нашата Родина. "Наскоро с група от още 2..

публикувано на 08.08.24 в 11:06

Боксов клуб „Боруй“ започва сътрудничество със СУ „Тодор Каблешков“

От тази година в СУ „Тодор Каблешков“ има прием за направление бокс. Инициативата е на училището и на старозагорския боксов клуб „Боруй“. „Досега не е имало бокс в училището“, уточни пред радио „Стара Загора“ Валери Тачев, треньор в клуба,..

публикувано на 08.08.24 в 09:06

Пуснаха в продажба билетите за "Берое" - "Локо" Пловдив

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за второто си домакинство през сезона срещу "Локомотив" Пловдив. Срещата от третия кръг на Efbet Лига е насрочена за 10 август, събота от 19:00 часа, съобщиха от старозагорския клуб на страницата си във Фейсбук...

публикувано на 07.08.24 в 17:07

Важна подготовка пред Мария Атанасова и още двама старозагорски стрелци

От 15 до 30 август в София ще бъде проведен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. „По време на лагера ще има контролни, за да се прецени кои ще представят България в предстоящото Световно първенство“, каза пред радио..

публикувано на 07.08.24 в 12:04

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13