Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Димитров отново призова за спокойствие

Треньорът на "Берое" Александър Димитров отново призова за спокойствие и реализъм въпреки добрите изяви и победата на неговия тим срещу "Славия" в първия за отбора двубой в Първа професионална лига. Късно снощи "зелено-белите" се наложиха с 2:1 като гост след страхотен обрат на Националния стадион "Васил Левски".

"Играчите много се стараят в този месец, месец и нещо, който работим. Те притежават висок футболен интелект и в голяма част от мача видях неща, които искам да виждам и които да усъвършенстваме. Разбира се, че не сме се изградили изцяло. Разбира се, че имаме много работа. Един цикъл не е в рамките на 3 месеца, 6 месеца, има такива и по 3-4 години. Дано така вървят нещата, че да извървим един успешен цикъл и да стигнем там където аз искам и където съм сигурен, че привържениците на „Берое“ искат да сме. Но е рано да се правят излишни изхвърляния. Искам да сме здраво стъпили на земята. Да си анализираме грешките и представянето си реално. Моята цел е в „Берое“ да сме си реалисти, да не хвърчим във въздуха при всяка победа и да не униваме и сриваме в земята всички при всяка загуба. Малко ми се иска да променим манталитета и да сме по-стабилни психически", обясни наставникът на срещата с медиите след двубоя. 

За подобно нещо Димитров призова и по-рано през сезона след двубоя с Радник (Биелина) от европейските клубни турнири. Наставникът на "зелено-белите" обаче не скри, че е доволен от изявите на своите футболисти срещу "Славия".

"Хареса ми мача. Най-много ми хареса, че победихме, но като цяло играта беше добра. Поздравявам играчите. Благодаря на публиката, която ни накара в София да сме домакин. Поздравявам отбора на „Славия“, който показа, че е достоен съперник. Те също имаха своята възможност в края и ако тогава нямахме късмет можеше да не сме толкова радостни сега. Радвам се, че имахме късмет при положението на Васев и тръгваме с победа в шампионата. Беше важно да се върнем в мача и да победим. Дори и в началото и с течение на мача, вярвах, че това ще стане. Така сме се подготвяли и през цялата седмица. Помогна ни и това, че по-бързо влезе този гол, а не излязохме от първото полувреме с негативен резултат. В края на мача можеше да се стигне до равенство. След втория гол ние дадохме инициативата. При изгонването на техния състезател и когато те останаха с 10 човека можеше да наложим по-голям игрови натиск на противника, но засега е това", обясни Александър Димитров. 

Той допълни, че все още е много рано да се мисли за това къде ще завърши тима в края на сезона

"Много рано е да се говори за европейски клубни турнири. Ако влезем, искаме да влезем наистина готови и много силни, а не да разчитаме само на шанс и на късмет. Искаме да оставим трайна следа когато влезем. Този отбор е в много ранен етап, за да мислим за финала на първенството. След първия мач няма как да отидем на финала на първенството. Процеса на изграждане е много дълъг. Мислим за следващия съперник – „Верея".

Доволен от успеха бе и капитанът на "Берое" Иво Иванов. "Влязохме трудно в мача. Получихме нелеп гол. Радващото е че успяхме да обърнем мача. Играхме по-добре от „Славия“ и заслужено победихме. Тази победа, като всяка такава, дава самочувствие.Ние знаем, че сме добър отбор, добри професионалисти и ако сме едно цяло ще стигнем доста далеч", заяви защитникът след срещата. 

"Ние искахме да играем този мач с „Лудогорец“. Така са преценили. Използвам възможността да ги поздравя за този успех и да им пожелая да влязат в групите на Шампионската лига. Ние се възползвахме добре от паузата, тренирахме доста и се подготвихме за мача много добре", обясни още един от лидерите на старозагорци. 

Иванов коментира и предстоящото първо в историята старозагорско дерби в елита на шампионата. Двубоят с "Верея" е в събота от 19.00 часа на стадион "Берое". "Според мен ще е много труден мач. Събраха много добри и опитни футболисти. Ръководи ги добър млад специалист. Чака ни доста труден мач. Трябва да сме на 100%, за да го спечелим. И с Елиаш, и с Влади Зафиров сме големи приятели. На терена обаче няма приятелство. Ще се раздадем на 100%. Надявам се да победим".




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов баскетболист в "Берое"

Ново попълнение обяви мъжкият баскетболен отбор на „Берое“. Това е младежкият национал на България Кръстомир Михов. Той подписа договора си с клуба и ще започне подготовка под ръководството на Даниел Клечков в началото на септември. Кръстомир Михов е..

публикувано на 12.08.24 в 19:08

Мирослав Миндев: В Асеновград стигнахме до равенство, но за футбол е трудно да говорим

"Изиграхме мъжки мач при гостуването в Асеновград. Там традиционно се играе много трудно. Теренът бе ужасен и според мен не отговаря на условията за ниво В група. Освен това публиката се държи крайно агресивно. Мачът завърши 0:0, но реално футбол нямаше..

публикувано на 12.08.24 в 11:52

Георги Каменов: Имаме доста нови играчи, нормално е първите срещи още да не сме стиковани

"Втора загуба от началото на шампионата в Югоизточната В група за нас. След неуспеха срещу "Марица" Милево с 0:2 като гости сега като домакини допуснахме обрат от "Марица " Пловдив с 1:2. Първото полувреме играхме добре и имахме няколко добри..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Емил Ангелов: Успяхме да вземем трите точки в Хасково

"След загубата у дома на старта на първенството в Югоизточната В група от тима на "Ямбол" сега успяхме при гостуването на "Саяна" да победим в Хасково. Съставът на домакините е сред най-добрите в групата, но ние се възползвахме от наша възможност и в..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Атанас Апостолов: Доволен съм от играта и победата ни в Раковски

"Постигнахме втора победа и то като гости в Раковски над тима на "Секирово" с 3:0. Ако трябва да съм откровен не съм очаквал подобно цифрово изражение в наша полза. Първата част домакините още в началото си вкараха автогол, след това и двата тима..

публикувано на 11.08.24 в 15:22

Живко Желев: Още ми е трудно да повярвам какво се случи в първите ни мачове

"Загубихме домакинството от "Свиленград". Нямам обяснение за това, което се случи и крайното 0:1. Ударихме три греди и поне на два пъти почти на празна врата не можехме да реализираме попадения. След загубата на старта от "Гигант" с 0:3 и втората..

публикувано на 11.08.24 в 14:51

Иван Колев: Достойно представяне на спортистите ни в Париж

Иван Колев е президент на Българската федерация по лека атлетика. В разговор с него за Радио Стара Загора той сподели мнението си за представянето на българските спортисти на Олимпийските игри във Франция - 2024 година. "Смятам, че нашите спортисти се..

публикувано на 11.08.24 в 13:46

Тихомир Иванов остана осми в скока на височина в Париж

Състезателят на СКЛА "Берое" Стара Загора Тихомир Иванов спечели осмото място в скока на височина на Олимпийските игри в Париж. Това беше и последното българско участие на игрите.  Иванов направи личен рекорд за сезона като преодоля 2.27 метра от втория..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Ансамбълът по художествена гимнастика първи след квалификацията в Париж

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели първо място на квалификациите на олимпийския турнир в Париж. Възпитаничките на Весела Димитрова останаха втори след тима на Италия при първото си съчетания с обръчи, но излязоха начело при втората..

публикувано на 09.08.24 в 14:10

Георги Колевичин: Следващата ми цел е изкачване на връх Аконкагуа

Георги Колевичин е само на 34 години. Родом от град Разлог, завършил право в СУ "Свети Климент Охридски". Живее и работи в София. От 15 години е по планините на България и други страни извън пределите на нашата Родина. "Наскоро с група от още 2..

публикувано на 08.08.24 в 11:06