Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени полицейски мерки в Старозагорска област преди началото на новата учебна година

Засилени полицейски мерки ще има в Старозагорска област преди началото на новата учебна година. Това стана ясно на заседание на Комисията по безопасност на движението, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. На него присъстваха представители на "Пътна полиция", Окръжна прокуратура, РЗИ, Областен отдел "Автомобилна администрация", на неправителствени организации и на общините от областта. 

Преди старта на учебната година от полицията започват проверки на изправността на оградните съоръжения и маркировката около училищата. Изготвен е график за присъствие на униформени служители край учебните сгради в натоварените часове. 

От „Автомобилна администрация” вече извършват проверки на училищните автобуси. Те ще продължат в следващите два месеца. 

От "Пътна полиция" съобщиха, че от началото на годината до края на май в Старозагорска област при пътни произшествия са загинали три деца, а други 20 са били ранени. Две от децата са загинали в автомобили при катастрофи, а едно - като пешеходец. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Националната конференция на адвокатурата се провежда в Стара Загора

Адвокатската колегия в Стара Загора е домакин от днес до неделя на Есенната национална конференция на българската адвокатура. Темата на форума е “Актуални проблеми в дейността на адвокатските колегии в защита на професионалните права, честта и..

публикувано на 04.10.24 в 16:53

Диана Димова: 19 години имаме доверието на нашите партньори в помощ на най-уязвимите семейства в Община Стара Загора

13 500 деца и родители са посетили Комплекса за социални услуги за деца и семейства за 19-те години от съществуването му.  600 майки и деца са били настанени в Звено „Майка и бебе“, на 150 деца и родители се помага ежемесечно – това сочи статистиката...

публикувано на 04.10.24 в 15:53

Започва почистването на изгорялата гора на "Седми километър" край Стара Загора

Започна изпълнението на дейностите по почистването на терена след големия пожар на местността „Седми километър“ в Стара Загора след големия летен пожар. Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора инж. Иван Чергеланов припомни от ефира..

публикувано на 04.10.24 в 15:12

Доброволна акция за почистване на двора на УМБАЛ "Киркович" утре

Акция за почистване на двора на многопрофилната болница в Стара Загора огранизират по случай празника на града 5 октомври Ангел Малешков и Димо Димов. Сборният пункт е в 8 часа утре сутрин на източния вход към двора на лечебния комплекс.  На..

публикувано на 04.10.24 в 14:02
Изложение за студенти

Eсенното изложение "Световно образование" гостува в 4 града

Юбилейното 20-то изложение „Световно образование“ ще стартира от София на 5 октомври. На следващия ден образователният форум е в Пловдив , на 7 октомври е срещата с експертите в Бургас, а на 8 октомври във Варна. Организаторите ще дават безплатни..

публикувано на 04.10.24 в 13:45

Майстори от Исперих редят старозагорските павета

Майстори от Исперих редят старозагорските павета по централната улица „Княз Борис I“между парк „5-ти октомври“ и ул. „Хаджи Димитър Асенов“. Не за първи път бригадата е в града на липите, защото преди време те са редили каменните блокчета и на..

публикувано на 04.10.24 в 12:47
Община Свиленград

Започва ремонт на пътища в Свиленградско, които ще отворят Сакар за туризъм

Община Свиленград реализира редица инфраструктурни проекта, най-важните от които са за ремонт на пътища, водопроводи, както и на образователната инфраструктура, съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината арх. Анастас Карчев в навечерието на..

публикувано на 04.10.24 в 12:42
Милен Алагенски

40 майстори на четката ще представят своите произведения в Есенен салон 2024

32-ро издание на изложбата „Есенен салон“ организират местното представителство на Съюза на българските художници и Община Стара Загора. Ежегодната среща на творците с публиката ще бъде открита по традиция навръх празника на Стара Загора 5 октомври,..

публикувано на 04.10.24 в 12:35

Средновековен събор откриват в крепостта „Туида" в Сливен

Осмият тридневен средновековен събор „Помни славата" започва днес в крепостта „Туида" в Сливен. Фестивалните дни ще бъдат наситени с много демонстрации на средновековни битки, конна езда, оръжие, бит и храни.  В първият фестивален ден основно..

публикувано на 04.10.24 в 11:46

Зам.-кметът Надежда Чакърова: Книгата „Кметовете на Млада Загора” е завладяващ пример и вдъхновение за младите в Стара Загора

„В Община Стара Загора се радваме, че в навечерието на празника на града ни се сбъдна една мечта - реализацията на книгата „Кметовете на Млада Загора“. Идеята, чрез осъществяването на подобни инициативи, е младите хора да натрупат ценния капитал, който..

публикувано на 04.10.24 в 09:40