Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят демонстрация в УМБАЛ в Стара Загора на пръстовия идентификатор

Снимка: Радио Шумен

В понеделник в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора ще бъде направена демонстрация на пръстовия идентификатор. Ще присъстват зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева.

След това те ще проведат среща с управители на здравни заведения от региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кукленият театър в Стара Загора обявява поръчка за извършване на геология на сградата

„Не се уморяваме да работим“. Така в ефира на Радио Стара Загора директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков коментира двете награди "ИКАР" за "Най-добър куклен спектакъл" и "Най-добър мениджмънт", които културната институцията завоюва преди..

публикувано на 29.03.24 в 16:16

Напусна ни Таньо Клисуров

На 29 март 2024 г. на 79-годишна възраст ни напусна големият старозагорски поет и председател на Дружеството на писателите Стара Загора - Таньо Клисуров. Литературният свят на България загуби едно от най-емблематичните си имена, чиято поезия докосва..

публикувано на 29.03.24 в 16:13

Над 1000 кукери се събират за "Старци в Турия" тази събота

Тази събота в павелбанското село Турия ще се проведе традиционният Национален фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия”, който се очаква да събере над 1000 участници. Всяка от 28-те кукерски групи ще представи характерните за своя..

публикувано на 29.03.24 в 15:27

Ремонтират залата в читалището в павелбанското село Долно Сахране

Съвсем скоро павелбанското село Долно Сахране ще се радва на обновена зала за провеждане на различни събития от културен и обществено – административен характер. Става дума за т.нар. малка зала при Народно читалище "Иван Вазов", която обаче предвид..

публикувано на 29.03.24 в 15:19
Стефан Щилянов

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди..

публикувано на 29.03.24 в 15:15
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не нося отговорност за делата на общинските съветници

Не е моя работа да съдя общински съветник, все още не съм чел и решението на ВКС.  Така кметът Живко Тодоров к оментира казуса  с осъдителната присъда на общинския съветник от "Алтернативата на гражданите-ВМРО" Янко Янков за купуване на гласове и..

публикувано на 29.03.24 в 14:29

Протестното автошествие на миньори и енергетици премина в Хасковска област

И в Хасково днес се проведе протестно автошествие заетите в комплекс "Марица-изток". Недоволните с близо 79 автомобила преминаха през центъра на областния град и се отправиха към Харманли, където се заканиха да блокират пътя към магистрала "Марица"...

публикувано на 29.03.24 в 14:23

Полицията в Стара Загора предупреждава за телефонни измамници

За зачестили случаи на телефонни измами предупреждават от полицията в Стара Загора. Поредната жертва е 81-годишна жена от село Овощник . На 28 март тя е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон, от лице което се е представило за..

публикувано на 29.03.24 в 14:12

Трансформират "Ученическо хранене" в Стара Загора, търсят частната инициатива

Около 30 милиона лева ще бъдат инвестирани в сферата на образованието в община Стара Загора. Средствата са от програмата на ресорното министерство и през общинския бюджет и са за ремонти, разширяване на материалната база, спортни площадки и дворни..

публикувано на 29.03.24 в 14:08
Община Стара Загора

Записването на първокласници в Стара Загора започва на 14 май

На 14 май, в 12:00 часа ще бъде отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година, информират от община Стара Загора. Системата ще бъде затворена на 28 май 2024 г. като до 23:59 часа на тази дата могат да..

публикувано на 29.03.24 в 14:00