Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" смаза "Верея" с 5:1 (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

Шампионът "Лудогорец" разгроми с 5:1 "Верея" на стадион "Трейс Арена" в двубой от осмия кръг на Първа професионална лига. Точни за гостите бяха Джонатан Кафу на два пъти, Вандерсон, Върджил Мисиджан и Марселиньо, Елиаш вкара почетното попадение за старозагорци от дузпа.

Треньорът на "Верея" Александър Томаш бе решил да изненада противника с нова схема на игра. Домакините започнаха с трима централни защитници в лицето на Илия Мунин, Георги Ангелов и Владимир Зафиров, Педро Еуженио и Костадин Слаев като халф-бекове, Елиаш, Илиас Хасани и Сукуна наситиха средата на терена и бързите Момчил Цветанов и Илиян Йорданов в предни позиции. Гостите от Разград традиционно започнаха с повече бразилци, отколкото българи в състава. Милан Борян застана под рамката на вратата, Лукас Саша, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино и Йордан Минев в отбрана, Светослав Дяков, Абел Анисе като опорни полузащитници, Върджил Мисиджан и Вандерсон по крилата и плеймейкърът Марселиньо зад единствения нападател Джонатан Кафу.

Двубоят започна равностойно, като първата по-интересна ситуация бе пред вратата на домакините. В 10-та минута Върджил Мисиджан изпревари за една дълга топка Владимир Зафиров, премина покрай вратаря Иван Караджов, но защитниците на "Верея" се върнаха и затвориха играча на гостите от Разград, като до сериозен удар не се стигна. Три минути по-късно обаче шампионите поведоха в резултата. Извеждащ пас на Марселиньо към Мисиджан по лявото крило завърши с прекрасен удар на холандеца под плонжа на Караджов в обратния ъгъл за 0:1. Останаха обаче сериозни съмнения за засада в тази ситуация.

Снимка

След попадението тимът от Разград се настани трайно в половината на старозагорци и критичните ситуации пред вратата на Караджов се редяха една след друга, като най-чистите ситуации за гостите дойдоха в средата на полувремето, когато първо Кафу излезе сам срещу него, но ударът му бе твърде слаб, а малко по-късно старозагорският страж отрази силен удар на Лукас Саша. Нищо обаче не можеше да спаси "Верея" от втори гол в 29-та минута, когато звездата на "Лудогорец" Джонатан Кафу изскочи от дълбочина и технично отбеляза за 0:2.

Само минута по-късно Мисиджан навърза трима защитници на домакините в наказателното поле, стреля прекрасно в обратния ъгъл, но гредата спаси Иван Караджов от ново попадение. При добавката Марселиньо изпрати топката на терасата на близката кооперация.

В края на полувремето "Лудогорец" имаше нов шанс да покачи, чрез Вандерсон, чийто удар бе отразен от Караджов. Минута по-късно след очевидна засада бразилецът отново излезе очи в очи с Караджов, но за пореден път не успя да го преодолее.

Снимка

Втората част започна по същия начин като първата - с гол за "Лудогорец". В 48-та минута Кафу и Вандерсон изскочиха сами срещу Караджов, разиграха добре и Вандерсон на празна врата не сгреши за 0:3. Двайсет минути по-късно Кафу излезе за пореден път сам срещу клетия Караджов, премина го и безпроблемно вкара за 0:4. Малко по-късно защитата на "Верея" отново се подигра със своя вратар, допускайки Марселиньо да се разходи необезпокояван в наказателното поле и да опъне мрежата за пети път.

До края на срещата гостите върнаха оборотите, което позволи на "Верея" да погледне малко по-смело към вратата на гостите. В 82-та минута Минев спъна Педро в наказателното поле и Елиаш превърна в гол отсъдената от съдията дузпа за крайното 1:5.

В следващия кръг "Верея" гостува на "Славия" на 1 октомври, събота, от 20 часа. На "Лудогорец" предстои първото домакинство в тазгодишното издание на Шампионската лига срещу ПСЖ в сряда. 

"Верея" - "Лудогорец" 1:5

Голмайстори: 0:1 Върджил Мисиджан 13, 0:2 Джонатан Кафу 29, 0:3 Вандерсон 40, 0:4 Джонатан Кафу 68, 0:5 Марселиньо 70, 1:5 Елиаш 83 - дузпа

"Верея": 12. Иван Караджов,  5. Илия Мунин(78 мин. - 8. Александър Пашценко), 25. Георги Ангелов, 3. Владимир Зафиров, 77. Педро Еуженио, 15. Костадин Слаев,, 6. Илиас Хасани, 10. Елиаш - к, 9. Амаду Сукуна(75 мин. - 39. Методи Костов), 11. Илиян Йорданов, 7. Момчил Цветанов(55 мин. - 21. Здравко Илиев); старши треньор: Александър Томаш

"Лудогорец": 1. Милан Борян, 8. Лукас Саша(76 мин. - 32. Игор Пластун), 27. Козмин Моци, 5. Хосе Луис Паломино, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков - к, 12. Абел Анисе(80 мин. - 10. Густаво Кампаняро), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Върджил Мисиджан(71 мин. - 92. Джоди Лукоки), 22. Джонатан Кафу; старши треньор: Георги Дерменджиев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ветерани от клуб „Торнадо“ се представиха силно в Държавно първенство

От петък до неделя в Панагюрище предстои Държавното първенство по тенис на маса за всички възрасти. От старозагорския клуб „Торнадо“ ще участват Велин Андонов, Тенко Тенев, Ивайло Петров и Ангел Гюзлев. „ Всяко излизане от групите и попадане в..

публикувано на 28.05.24 в 14:35

Плувци от „Траяна“ спечелиха шест медала

В Бургас бе проведен силния международен турнир по плуване за Купата на кмета. Надпреварата бе квалификация за покриване на нормативи за Олимпиадата и в нея се изявиха български национали, както и гости от съседни държави. Участваха плувци в три..

публикувано на 28.05.24 в 10:02

Отборът на „Берое Стара Загора“ до 16 години ще участва във финали на първенството

В Самоков утре ще започне финалният турнир на първенството по баскетбол за момичета до 16 години. „Берое Стара Загора“ е в група „А“, ще пътува утре сутрин и ще започне участието си в турнира с мач срещу столичния „Септември“ от 12 часа. Следващите..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Радомир Стоянов стана трети в Европа

Трето място на Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 23 години в Баку извоюва възпитаникът на старозагорския клуб „Берое“ Радомир Стоянов. Той грабна бронза в категория до 79 кг. в свободния стил. „Радомир се сбори много добре,..

публикувано на 27.05.24 в 14:21

Със собствен труд и с европейски средства младите в Шипка направиха свое място за спорт

Безплатен достъп до фитнес уреди и тренировки по всяко време предлага на местните хора Спортен клуб "Шипка" в град Шипка.  37 ключа за превърнатите с труда на младите хора в градчето и с европейско финансиране две зали от бившия Младежки дом в място..

публикувано на 27.05.24 в 07:35

Първо място за „Берое Стара Загора“

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели Купата на БФБ във възраст момичета до 16 години. Във финала на надпреварата в Разград старозагорки надделяха над „Рилски спортист“ Самоков със 74:72 точки. Възпитаничките на Албена Хубенова имаха преднина,..

публикувано на 26.05.24 в 13:58

Бадминтонистите подготвят домакинство на детски турнир

В края на следващата седмица СК „Бадминтон – Стара Загора“ ще бъде домакин на традиционния турнир, посветен на 1 юни, Денят на детето. Надпреварата ще бъде за деца до 9 годишна възраст. В Хасково по същото време ще бъде последният от индивидуалните..

публикувано на 23.05.24 в 16:03

Девет медала спечелиха плувци от клуб „Траяна“

В Бургас предстои силен международен турнир по плуване. „Състезанието е квалификация за олимпийски игри, ще има международно участие“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб „Траяна“. По сините коридори в морския..

публикувано на 23.05.24 в 14:58

Беройски талант с повиквателна за националния

Защитникът на "Берое" Викторио Вълков получи повиквателна за юношеския национален отбор на България до 19 години. Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Вълков ще се присъедини към лагер-сбора на отбора, който ще играе контролни срещи в..

публикувано на 22.05.24 в 16:30

Състезатели от клуб „Загора Данс“ отпътуваха за Англия

За участие в турнир по спортни танци в английския град Блекпул заминаха възпитаници на старозагорския клуб „Загора Данс“. „При професионалистите ще участват нашите треньори, а при младежите двойката Антон Стоянов и Зефира Стоянова“, съобщи за радио..

публикувано на 22.05.24 в 14:40