Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радио Стара Загора събра звезди на българската народна музика в грандиозен концерт на сцената на операта

Над 2 часа публиката в Старозагорската опера пя и танцува с изпълнителите, излезли на сцената да поздравят Радио Стара Загора с юбилея на фолклорното предаване „От извор се песен лее“. По повод  10- годишнината на предаването свои песни изпяха пред препълнената зала в центъра на Стара Загора  Илия Луков, солистката на ансамбъл „Тракия“ Дарина Славчева, Тодор Кожухаров и оркестър „Южни ритми“, най-младият певец и нестинар на Странджа - Костадин Михайлов, ансамбъл „Загоре“, Даниел Караасенов и гайдаря Явор Бобев, оркестър „Липите“. Концертът успяха да чуят и слушателите на Радио Стара Загора, Радио Бургас и Радио Пловдив. В злата на Старозагорската опера присъстваха приятели на предаването от цялата страна, пътували стотици километри, за да видят любимите си изпълнители. Депутати, преподаватели от академиите по изкуства в страната, народни певци, обикновени почитатели аплодираха артистите на сцената повече от половин час. Атракцията на вечерта поднесе водещият на предаването „ От извор се песен лее“ Николай Николаев, който със своята гъдулка поведе  фолк-сешън на участниците.

10 години, над 500 излъчвания, открити млади таланти и много приятели е равносметката на ефирната история  на предаването. Шоуто продължава!!!!!
Още от категорията

Коледата е възможна - усмихни се!

Коледата е възможна – усмихни се!

24 декември, Бъдни вечер, е един от най-светлите християнски празници! Денят преди дългоочакваното Рождество Христово! Празник на семейството и дома! Тази година посрещаме едни по-различни празници, в по-различна обстановка, с по-различно..

публикувано на 24.12.20 в 17:26

Концерт на победителите от XXII-рия Национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“

Концерт на победителите от XXII-рия Национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“ представи Радио Стара Загора на сцената на Старозагорската опера. Участваха 10-те лауреати на конкурса от различните категории и..

публикувано на 22.05.18 в 15:34

XXII издание на конкурса за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“, 2017 (Видео)

Радио Стара Загора организира за 22-ри път Конкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“.  Надпяването беше на 28 и 29 октомври 2017 година от 10 часа в Радио Стара Загора.  Почетен гост в журито беше младата и стилна тракийска..

публикувано на 04.01.18 в 12:29

Със стилен джаз и военен биг-бенд Радио Стара Загора отпразнува 80-тата си годишнина

Радио Стара Загора отбеляза с голям концерт в центъра на Стара Загора на 21 май своята 80-годишнина под мотото „Нашето радио, в нашия град“. На сцената за юбилея на първото извънстолично радио в България излязоха звездите Милица Гладнишка, Орлин Павлов,..

публикувано на 11.11.16 в 13:36