Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мика Зайкова, експерт: Парламентът трябва да приеме бюджета за 2017-та година

Снимка: БГНЕС

България трябва да има приет от парламента бюджет за 2017 година, независимо от недостатъците на проекта. Те могат да бъдат коригирани по-късно през следващата година от новата власт – коментира в ефира на Радио Стара Загора финансовият експерт Мика Зайкова. Тя допълни, че пари във фискалния резерв има достатъчно, но те трябва да се използват за повишаване не само на минималната заплата и минималната пенсия. Според Зайкова, максималният осигурителен доход трябва да се вдигне над 5000 лева. Тя припомни, че десетпроцентният плосък данък, който облагодетелства високоплатените и ощетява най-бедните хора, не се прилага почти никъде в ЕС.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата

В словото си вицепрезидентът припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата преди 90 години. "Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври,а българското опълчение,родоначалника на нашата храбра..

публикувано на 24.08.24 в 12:24

Йотова: Главчев има възможност за втори път да осигури провеждането на честни и прозрачни избори

Димитър Главчев има шанс да състави втори служебен кабинет, който да осигури честни и прозрачни избори. Това заяви на връх „Шипка“ визепрезидентът Илияна Йотова.  Тя изрази надежда, че ще има ново правителство след няколко месеца. Йотова беше..

публикувано на 24.08.24 в 12:20

Симеон Сакскобургготски доведе внука си на "Шипка"

Симеон Сакскобургготски доведе внука си Симеон-Хасан на връх "Шипка" по случай 90 години от официалното откриване на Паметника на свободата и 147 години от Шипченската епопея.  "Това място е специално за мен. Причините да дойда са и патриотични и лични...

публикувано на 24.08.24 в 11:02
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Ограничения в движението заради честванията на 147 години от Шипченската епопея

От 9.00 до 15.00 часа днес се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“. Причината е програмата за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея...

публикувано на 24.08.24 в 09:29

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност,..

публикувано на 24.08.24 в 09:25

С мащабна възстановка отбелязват 147 години от Шипченската епопея

С мащабна възстановка на историческите сражения на Орлово гнездо днес ще бъдат отбелязани 147 години от Шипченската епопея.  Официалната част започва в 11 часа пред Паметника на свободата с церемония по поднасяне на венци и цветя, като се..

публикувано на 24.08.24 в 06:05

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40