Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник в Стара Загора организира кампания в помощ на Хитрино

И в Стара Загора стартира благотворителна кампания за събиране на помощи за пострадали в Хитрино. Кампанията е организирана от общинския съветник от група "Истината за Стара Загора" Янко Янков. Кризисният щаб, в който ще се събират помощите, се намира зад Общината, от ляво на Радио Стара Загора. Помощите ще се събират до 23 декември, за да могат да бъдат транспортирани на 24-ти и да достигнат до нуждаещите се. Янко Янков стартира кампанията, като дари заплатата си на общински съветник за месец декември. Според Янков,това е самостоятелен акт и всеки сам решава как да постъпи, но ако се включат и други общински съветници ще е много хубаво. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора

Община Стара Загора наложи глоби за търговия без разрешително

Нерегламентирана търговия на сезонна продукция без разрешителни и платени такси е осъществявана директно върху тротоари в Стара Загора. Това става ясно от седмичната справка за констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора за последната..

публикувано на 02.09.24 в 17:43

Общинският плувен басейн в Стара Загора ще работи и на 6 септември

На 6 септември 2024 г. (петък ) в деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, Плувният басейн в Стара Загора ще работи с нормално работно време. В празничния тридневен уикенд 06 - 08 септември, всички желаещи могат да го посетят...

публикувано на 02.09.24 в 17:41
Снимката е илюстративна

Как Ед Шийрън помогна, без да знае, на дарение от 30 компютри за старозагорско училище

Дарение от 30 геймърски компютъра доставиха броени дни преди началото на учебната година от Асоциация IT Стара Загора на Девето Основно училище "Веселин Ханчев" в Стара Загора, съобщи за Радио Стара Загора Боряна Пейчева от Асоциация IT Стара Загора...

публикувано на 02.09.24 в 15:45

Тази седмица Павел баня отбелязва своя празник

В края на седмицата Павел баня ще отбележи храмовия си празник.  На 8 септември балнеоложкото градче, прочуто с лековитата си и неповторима минерална вода, ще празнува. Жителите и гостите ще могат да пеят и танцуват или просто да се насладят на..

публикувано на 02.09.24 в 14:27

Нотификацията от ЕК за „Мини Марица-изток“ се очаква в началото на септември

До дни ЕК трябва да даде отговор дали одобрява предоставянето на държавна помощ в размер на 250млн.лв. за рекултивационни дейности на „Мини Марица-изток“. Това обяви днес старозагорският депутат на „Възраждане“ Искра Михайлова. Народният представител..

публикувано на 02.09.24 в 13:48

Представиха новият уникален календар на Димитровград

Димитровград отбелязва своя празник и 77 години от създаването на града. Честванията днес започнаха с в двора на Историческия музей с традиционното представяне на календара на общината. Той е уникален за страната, тъй като започва и завършва с..

публикувано на 02.09.24 в 13:11

„Възраждане“ търси становища от кметовете по места във връзка със забраната за ЛГБТИ пропаганда

Партия „Възраждане“ ще изпрати запитване до всички кметове на общини в страната по повод гласуваните в закона за училищното и предучилищно образование промени, забраняващи пропагандата в училища и детски градини на нетрадиционна сексуална..

публикувано на 02.09.24 в 12:18

Спортното училище в Стара Загора откри новата учебна година

Спортно училище „Тодор Каблешков“ по традиция откри първо в Стара Загора новата учебната година. Днес тържествено прага на училището прекрачиха над 250 ученици, разпределени в 13 паралелки и 11 спорта. Тази година в учебното заведение се завръща и..

публикувано на 02.09.24 в 12:17
Анастасия Кирилова

Валежите през септември едва ли ще компенсират засушаването в района

И през септември температурите ще останат по-високи от обичайните, сочат прогнозите на метеоролозите. Максималните ще са близо до 30 градуса. Месечната сума на валежите се очаква да бъде около нормата. През повечето дни от първото десетдневие на..

публикувано на 02.09.24 в 11:43
Гори от Централен Балкан в списъка на ЮНЕСКО

Глобени са около 50 души за нарушения на територията на парк "Централен Балкан"

Навлизане на моторни превозни средства, както и нерегламентирано събиране на лечебни растения са сред най-честите нарушения тази година установени от служителите на Национален парк „Централен Балкан“, каза за Радио Стара Загора Гергана Станева,..

публикувано на 02.09.24 в 09:41