Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

109 са осъдени за сексуални престъпления с малолетни момичета в Сливенско

302 сигнала за незаконни съжителства и раждания на непълнолетни са били подадени от "Закрила на детето"

Снимка: БГНЕС

През последните три години по обвинителни актове, внесени от Районната прокуратура в Сливен, 109 души са били осъдени за извършване на полово сношение с малолетни момичета и улесняване на съжителства между малолетни лица.

Прокуратурата разпространи тази информация, след като вчера се самосезира по медийни публикации по случая с родилото в областната болница в новогодишната нощ 13-годишно момиче.

34 души са осъдените на лишаване от свобода по обвинение за извършване на полово сношение с малолетни момичета, заживяване на съпружески начала или улесняване на такива съжителства.

От 115 обвинителни акта срещу 120 лица - осъдените са 109. От отдел „Закрила на детето“ към Районната прокуратура са подадени 302 сигнала за незаконни съжителства или раждания.

В 129 случая е бил постановен отказ да се образува наказателно производство поради липса на престъпление или липса на данни за такова. В 54 случая прокуратурата е прекратила образувани досъдебни производства, основно с мотив последвал граждански брак.

Няма нито едно прекратяване на досъдебно производство с мотив, че такива са традициите в ромската общност, се казва в съобщението до медиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!