Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На главния път Е-80 турски ТИР е катастрофирал, ТИР е препречил пътя Добрич - Генерал Тошево

| обновено на 19.01.17 в 17:16
Снимка: Дора Атанасова

Повече от денонощие продължава обилният снеговалеж в Хасковска област. На места снежната покривка достига до 80 см. Няма информация за бедстващи по пътищата хора. При нужда почистващата техника осигурява проходимост на линейките за транспортиране на болни хора. 

Движението на превозни средства в цялата област е затруднено. На главния път Е-80 турски ТИР, натоварен с домакински електроуреди, е катастрофирал и се е преобърнал в канафката. 
Поледица. Не можал да овладее камиона и го е обърнал. Печки за вграждане вози от Турция за Сърбия.
Проверявам стоката, която е в камиона в какво състояние е.

Напълно затворени за движение са две много натоварени отсечки - Харманли и Тополовград. Там има големи снегонавявания в района на село Черепово. 
Пътят ще остане затворен за всички автомобили до почистването му. 
Същото ограничение важи и за отсечката Симеоновград - Опън - Стара Загора. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Хасково - Кърджали - през Мост. 
Същата забрана за движение е наложена и за пътищата Любимец - Изворово - Тополовград - Свиленград - Главан.

Аварирал ТИР е препречил пътя Добрич - Генерал Тошево. Движението е ограничено със съдействието на служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич. 
Очаква се техника на Областното пътно управление да пристигне на място, за да изтегли тежкотоварния камион. Междувременно по пътя се пропускат само леки автомобили.


Сняг вали навсякъде в Сливенска област с изключение на град Сливен. Обстановката към момента е спокойна. 

От 13 часа днес е въведено ограничение за преминаване на товарни автомобили над 12 тона по пътя Петолъчката - Карнобат. Автомагистрала „Тракия“ в сливенския участък е чиста и проходима, съобщи дежурния в Областно пътно управление. 

След пътен възел „Зимница“ има ограничение на скоростта от 80 км.ч. Ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона са въведени в проходите Твърдишки, Котленски и Вратник. Същото ограничение важи от Кипилово към разклона за прохода Вратник. Затворен е пътя Конаре - Твърдица и Селището – Сливен за целия зимен период. Всички останали пътища в областта са проходими при зимни условия. 


В Бургаска област обстановката се усложнява заради силния вятър и продължаващия снеговалеж. Затворени за движение са отсечката от магистрала „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас, както и главния път Петолъчката - Бургас. Затворени са още Ришкият, Айтоският и Дюлинският проход. 
Ситуацията във варненската община Долни Чифлик се усложнява, съобщи за Националното радио кметът Красимира Атанасова. Пътят за село Булаир отново е непроходим поради навявания. При разклона за село Орешак в община Аксаково преспи блокират движението. През участъка успяват да преминат само високопроходими автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!