Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" замина за Кипър

Рано тази сутрин с полет от София за Ларнака отборът на "Берое" замина за втория си подготвителен лагер от зимната подготовка. От днес до 2 февруари "зелено-белите" ще се готвят в кипърския курорт Протарас в близост до Агия Напа. Там старозагорци ще изиграят и 4 контролни срещи. 

Наставникът Ферарио Спасов взе група от 21 футболисти. Сред тях са и двама от тримата юноши на "Берое", които започнаха подготовка с тима - Руси Чернаков и Денислав Станчев. Извън списъка остана единствено Надим Ангелов. С тима отпътуваха и двете нови попълнения Матеас Делич и Мартин Райнов. Третият футболист, който бе привлечен в "Берое" през зимната пауза - Антон Карачанаков ще се присъедини към отбора утре в Кипър. 

Изненадващо обаче извън групата остана защитникът Илия Миланов. Бранителят, който бе привлечен преди почти година, започна като титуляр в първата контрола с "Нефтохимик", но остана резерва в двубоя с "Поморие". Очаква се Миланов да е поредният футболист на "зелено-белите", който ще напусне тима след идването на Ферарио Спасов. 

В сметките на треньорския щаб не попада и Емин Ахмед. 

Първят съперник на „Берое“ в Кипър ще бъде полският елитен тим „Лех“ (Познан), а срещата ще се проведе на 24 януари. Три дни по-късно старозагорци ще се изправят срещу друг отбор от Полша – „Висла“ (Плоцк). Третата контролна среща ще бъде на 29 януари, а съперник в нея е руският елитен отбор „УФА“. Последната проверка на кипърска земя е планирана за 1 февруари срещу „Зирка“ (Кропивницкий), които са от елитната дивизия на Украйна.

Всички срещи са с начален час 15 ч.

Групата на „Берое“ за лагера в Кипър: Благой Макенджиев, Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Георги Динков, Иво Иванов, Венцислав Василев,  Пламен Тенев, Атанас Зехиров, Том, Кохей Като, Борислав Цонев, Карлос Охене, Денислав Станчев, Ерик Почански, Георги Божилов, Мартин Райнов, Жуниор Мапуку, Матеас Делич, Радослав Кирилов и Руси Чернаков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Атанасова покри норматив за световно първенство

На 15 юли в София бе проведена контрола на националния отбор по спортна стрелба за покриване на норматив за участие в световното първенство в Перу за юноши и девойки. Възпитаничката на старозагорския клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова постигна..

публикувано на 21.07.24 в 15:24

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26