Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежи се запознаха с възможностите за предприемачество, които им дава ЕС

Възможностите, които Европейският съюз дава на младежите за реализация, разясни в Стара Загора. Ирена Бойновска, национален координатор на офисите на Ева Майдел за България. Информационната дискусия  представи стъпките за създаване на собствен бизнес от млади хора. Насоки и практически съвети споделиха  успешно реализирали идеите си хора от бизнеса.

„Работим приоритетно за младите хора. Две основни възможности за развитие представяме по време на информационната кампания. Едната е за студенти – програмата „Еразъм +“, другата – програмата „Еразъм за млади предприемачи“, при която няма възрастово ограничение“, каза за Радио Стара Загора Ирена Бойновска и уточни за по-непопулярната програма за млади предприемачи:

В кръглата маса  на тема Стартъп поколение" се включиха проф. Гаджева, зам. ректор на Тракийски университет, Иван Любомиров, консултант европейско финансиране, представители на бизнеса от Стара Загора.Още от категорията

Хасково

Подписан е договор за обновяване на подхода към монумента на Богородица в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев подписа договор за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на подхода към символа на града, монумента "Св. Богородица с Младенеца" на хълма "Ямача" над града, съобщиха от общинския пресцентър. Общият..

публикувано на 20.10.20 в 15:22
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на образованието Красимир Вълчев и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев дадоха брифинг за разпространението на Covid-19 у нас.

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища, потвърди отново министър Красимир Вълчев

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища, както и досега ще се карантинират отделни паралелки. Там, където се достигнат праговите стойности, там, където областта е в "червено", ще предложим локални мерки, което означава затварянето на повече класове или..

публикувано на 20.10.20 в 15:08
Ремонтират 12 км от магистрала

В края на октомври ще е готов първият ремонтиран участък от магистрала „Тракия"

Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени . Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", провери работата в участъка между 156-ти..

публикувано на 20.10.20 в 14:56

Национален рибен фестивал гостува в Стара Загора

Стара Загора е домакин на кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“.  Организатори са от Министерството на земеделието, храните и горите. Проявата започна в 11.00 часа. Всеки може да си купи българска риба и аквакултури,..

публикувано на 20.10.20 в 13:14

ТрУ и още 4 университета ще си сътрудничат в обучението и научните изследвания в областта на устойчивото използване на природните ресурси

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков подписа декларация за партньорство с ректорите на още четири университета - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев от Лесотехнически университет, проф. д-р Иайло Георгиев от Минно-геоложки..

публикувано на 20.10.20 в 12:11

17 новорегистрирани случая на коронавирусна инфекция в хасковска област през последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и трима излекувани. Разпределението по общини на лицата е: Община Хасково – 13 човека, пет жени на 39 г.;..

публикувано на 20.10.20 в 11:43
Община Стара Загора

Организират обществено обсъждане на новия Генерален план за организация на движението в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Генерален план за организация на движението на община Стара Загора. Дискусията ще..

публикувано на 20.10.20 в 11:39

53-ма са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

Първи антирекорд от 53-ма новодиагностицирани с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие отчете директорът на многопрофилната болница за активно лечение в града професор Йовчо Йовчев. Той допълни, че от новите случаи 40 са за Стара..

публикувано на 20.10.20 в 10:42

Неизвестно скривалище на Левски в свиленградското село Младиновци

Неизвестно скривалище на Левски е оцеляло в свиленградското с. Младиновци. Жителите на селото, които са чували историята от дедите си, разказват, че  Апостола  дошъл през 1871 г. в тяхното село при една от обиколките си из страната. Наследниците на..

публикувано на 20.10.20 в 10:08

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY ще се проведе в Стара Загора

Първото по рода си OPEN AIR TRAP PARTY у нас ще се проведе на 20 октомври, от 19:00 часа, на паркинга на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Идеята рапърите Зипо и Слаш, DJ THEO и продуцентската компания DREAM STAR RECORDS заимстват от Америка,..

публикувано на 20.10.20 в 09:28