Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК иска потребителите да осигурят достъп до водомерите

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора уведомява, че съгласно чл.24, ал.1 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги, потребителите са длъжни да осигурят свободен и безопасен достъп на длъжностните лица на ВиК оператора за извършване на проверка и отчет на водомерите на сградното водопроводно отклонение (общ) и индивидуалните водомери, съобщават от ВиК - Стара Загора. При отказ на потребителя да осигури достъп или при неосигуряване на достъп за отчитане на показанията на водомер повече от една година, разходът на вода се изчислява по реда на чл. 49 от Общите условия – по пропускателната способност на водопроводната инсталация непосредствено преди водомера при 6 часа потребление в денонощието и изтичане на водата със скорост 1 m/s, за периода до предишен реален отчет.

В тази връзка, се молят всички потребители собственици на необитаеми имоти, или на имоти, чийто водомери не са отчитани повече от една година, да се свържат с инкасатора за проверка и отчет. Собствениците на имоти, които не използват същите, следва да подадат заявление за необитаемост в центровете за работа с клиенти или управленията по райони.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Люляк отбелязва празника си с набиране на средства за храма „Света Петка“

Старозагорското село Люляк ще отпразнува на 13 октомври 2024 г. (неделя) своя традиционен храмов празник – Петковден, денят на Света Петка, покровителка на селото. На този ден всички християни ще отдадат заслужена почит на Света Петка Българска,..

публикувано на 08.10.24 в 18:41

Отслужиха литургия за храмовият празник в църквата „Св. Игнатий Старозагорски“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Съборната св. Литургия в църквата „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“. Със службата бяха отбелязани храмовият празник и навършването на 210 години от мъченическия подвиг на..

публикувано на 08.10.24 в 18:39

Студенти по ветеринарна медицина ще преброят бездомните кучета в община Стара Загора

Двама студенти по ветеринарна медицина ще извършат преброяването на бездомните кучета на територията на община Стара Загора. Младежите са студенти от горните курсове по специалността „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора...

публикувано на 08.10.24 в 17:04

Номинации за наградата "Добрият Самарянин" се приемат за 14-ти път

Започна приемът на номинации за Годишните награди „Добрият Самарянин“ за 2024-та година, каза за Радио Стара Загора Мария Данева от сдружение „Самаряни“.  Тя беше гост в предаването "Час пик" по Радио Стара Загора. Отворена е възможността..

публикувано на 08.10.24 в 16:31

Седмо издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе в Стара Загора

За седма поредна година Стара Загора е домакин на фестивала "Здравей, Здраве", който ще се проведе на 12 и 13 октомври.  Традиционно, събитието ще бъде открито на Античния форум "Августа Траяна". Програмата  включва лекции, демонстрации, ателиета,..

публикувано на 08.10.24 в 16:26

Международен бизнес форум: Стара Загора приема търговските камари на три държави

Стара Загора ще бъде домакин на мащабен бизнес форум в четвъртък, 10 октомври. На работна визита пристигат представители на  Британско-българската бизнес асоциация, Канадската търговска камара, Българо-турската търговско-индустриална камара, посолствата на..

публикувано на 08.10.24 в 16:22

Криминалисти от РУ-Чирпан иззеха над 350 грама марихуана

Полицията в Чирпан залови мъж с голямо количество наркотици , съобщиха от Областната дирекция на МВР Стара Загора. На 27 септември криминалисти от РУ-Чирпан извършили проверка на 35-годишен мъж, колата и имота, който обитава в с.Винарово. Намерена и..

публикувано на 08.10.24 в 16:19
д-р Таня Перчемлиева

Не сме застраховани срещу появата на детски паралич, предупреждават от РЗИ

РЗИ насочено следи случаите на парализи, причинени от полиомиелитен вирус при деца до 15 години. Има национална система, която следи тези парализи и се правят необходимите изследвания, особено когато се касае за случай, в който има парализа на..

публикувано на 08.10.24 в 15:29

Кръвният център в Стара Загора и фенклубът на "Берое" организират кръводарителска акция

Кръводарителска акция ще проведат съвместно Районният център по трансфузионна хематология в Стара Загора и Националният фенклуб на „Берое“. Благотворителното събитие ще се състои утре от 8.30 до 11.30 часа във фенмагазина на „Берое“ на ул...

публикувано на 08.10.24 в 14:23

Топло време с температури до 28 градуса

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в котловините и низините ще бъде с мъгла или ниска облачност, а след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава. Сутринта ще бъде хладно с минимални температури..

публикувано на 08.10.24 в 07:43