Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушател на "Хоризонт" алармира за проблем с БДЖ

Снимка: Радио ВИДИН

От 27 февруари жителите на Харманли, Любимец, Свиленград и Димитровград няма да могат да ползват услугите на международния бърз влак по линиите Белград-София и от Букурещ и Русе. За проблема алармира слушател на "Хоризонт".

Във влака няма да има вагон за седящи пътници, а само спални вагони. Това е единствената връзка, която се ползва от студенти, които учат във Велико Търново и в Свищов. Това е единствената връзка от Горна Оряховица по направление Стара Загора-Димитровград-Свиленград и тези хора ще бъдат лишени от транспорт.

Пред “Хоризонт“ Ивайло Георгиев - ръководител отдел организация на превозите в БДЖ "Пътнически превози", уточни, че има достатъчно други влакове, които могат да се ползват от клиентите на компанията в този участък: 

За съжаление, ние нямаме техническа възможност на гара Свиленград да подаваме към влака седящи вагони. На този етап не съществува техническа възможност. Седящите вагони към влаковете ги прикачваме на гара Пловдив. Имайки предвид разписанието на влака и часовият диапазон, в който минават влаковете през тези участъци, пътниците са много малко.

За тези влакове предимно най-голямата използваемост е между София и Пловдив. От Свиленград до Пловдив имаме четири влака, а от Димитровград до Пловдив влаковете са много на често. Ще търсим възможност за промяна на някои пътнически влакове, но ще трябва да направим по-задълбочени изследвания, защото, когато коригираме разписанието на даден влак, ще удовлетворим исканията на една група от граждани, но от друга, страна ще влошим обслужването за друга група граждани.

Репротажа можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!