Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Герджиков определи като прибързан ход последните предложения за промени на изборното законодателство

Огнян Герджиков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Огнян Герджиков определи като прибързан ход от страна на Министерството на правосъдието последните предложения за промени на изборното законодателство. Става дума за проекта за въвеждане на уседналност и за парламентарни и президентски избори, който беше качен на сайта на министерството във вторник, а в сряда внезапно свален оттам.

Герджиков уточни, че няма пръст в този въпрос. 

Това е идея, която е подхваната от Министерството на правосъдието. Струва ми се малко прибързано, каза Огнян Герджиков.

По думите му, не че няма разум да се помисли за промени в изборното законодателство, но не е това най-подходящият момент и не е това най-подходящото, което е трябвало да бъде обявено публично. Допълни, че смята, че нещата ще се регулират и че точните ходове са други.

В отговор на журналистически въпрос относно бъдещето на проекта за автомагистрала "Струма", Огнян Герджиков каза, че този въпрос не е приоритет на служебното правителство предвид краткия му времеви хоризонт от няколко седмици и че ще се решава от новия кабинет.

В Разград министър-председателят Огнян Герджиков гостува на официалното откриване на новия тренировъчен комплекс на детско-юношеската академия на футболния клуб "Лудогорец".

Премиерът заедно с министърът на земеделието от служебното правителство Христо Бозуков участва и в залесителна акция по повод Седмицата на гората в градския парк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!