Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Алексиев: Няма усещане за "дежа вю" преди мачовете със "Спартак" (Плевен)

"В отбора няма усещане за "дежа вю", въпреки че и тази година ще започнем плейофите с мачове срещу "Спартак" (Плевен). Само треньора Любо Минчев спомена за нещо подобно, предупреди ни, че трябва да сме концентрирани, защото миналата година сякаш не бяхме достатъчно. Никой тогава не очакваше да отпаднем от тях. Надявам се, че сме си взели поуките". Това заяви пред Радио Стара Загора един от най-опитните баскетболисти на "Берое" Пламен Алексиев, два дни преди старта на четвъртфиналната серия на "зелено-белите" срещу "Спартак (Плевен). Първият мач е в четвъртък от 18,30 часа в Стара Загора, играе се до две победи от три срещи.

Както е известно, двата тима бяха съперници в същата фаза и миналия сезон. Тогава изненадващо "Спартак" спечели първия двубой в Стара Загора, а серията бе решена в полза на плевенчани след трети мач, игран отново в зала ДЗУ.

"Да, постигнахме много този сезон, но в никакъв случай не сме най-добрият отбор в момента в България. В турнири като този за Купата винаги може да победиш фаворитите за отличието. Но когато се стигне до плейофи, ситуацията е различна. Разбира се всеки има право на мнение, важното е ние да не се влияем от приказките и да си гледаме в нашата градина", допълни още Пламен Алексиев.

Цялото интервю с опитния баскетболист на "Берое" чуйте в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Важна подготовка пред Мария Атанасова и още двама старозагорски стрелци

От 15 до 30 август в София ще бъде проведен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. „По време на лагера ще има контролни, за да се прецени кои ще представят България в предстоящото Световно първенство“, каза пред радио..

публикувано на 07.08.24 в 12:04

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13

Три титли извоюва клуб „Траяна колоездене“ в триатлона

През следващата седмица в Австрия предстои силен турнир по колоездене. Надпреварата е в продължение на четири дни и включва пет етапа. „Ще участваме с четирима състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мартин Гарчев, треньор на клуб „Траяна..

публикувано на 05.08.24 в 15:56

Живко Петков ще участва в „Мистър Олимпия“

На 11 и 12 октомври в Лас Вегас ще бъде проведен турнирът „Мистър Олимпия“. В най-авторитетното състезание по културизъм ще участва и старозагорецът Живко Петков. Това бе обявено на среща в Община Стара Загора, на която присъстваха кметът..

публикувано на 05.08.24 в 15:06

Живко Желев: Загубихме тежко първия си мач в Съединение

"Загубихме тежко първия си мач в началото на първенството. За мен това бе пълна катастрофа. Визирам представянето ни срещу "Гигант" в Съединение. Нямам идея защо така се получиха нещата, но се надявам бързо да се върнем на правилния път. Предстои..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Кризата в щангите продължава

В следващите дни на подиума на Олимпиадата в Париж ще излязат участниците във вдигането на тежести. „Нашите състезатели са добре подготвени“, коментира пред радио „Стара Загора“ Стоян Добрев, треньор на националите Валентни Генчев и Габриел..

публикувано на 02.08.24 в 14:38

В клуб „Георги Вангелов“ се подготвят за важни домакинства

На 8 септември в Раднево ще бъде проведен традиционния турнир по народни борби „Крилат Димо“. Състезанието се провежда на трева, схватката е до туш, а при равенство започва точкуване. „От клуба ни всички ще участват, от деца родени през 2017..

публикувано на 01.08.24 в 11:00

В „Център Голд Степ“ продължават подготовката

В старозагорския клуб за спортни танци „Център Голд Степ“ продължават подготовка и през летните месеци. В този период обаче дейността е по-ниска в състезателен аспект, а първите стартове ще бъдат през есента. „Децата имат нужда от почивка,..

публикувано на 31.07.24 в 15:09

Митко Илиев: Предстоят ми още състезания и се надявам на нови титли

На пресконференция в Община Стара Загора ММА боецът във версия муайтай Митко Илиев бе награден със специален плакет от кмета на Стара Загора, Живко Тодоров. "Благодаря за вниманието към мен. В началото на юли станах световен шампион за аматьори във..

публикувано на 31.07.24 в 07:59

Клуб „Торнадо“ приключи сезона с турнир в Албена

Няколко представители на старозагорския клуб „Торнадо“ участваха в международна спартакиада по тенис на маса в курорта Албена. Край зелените маси застанаха тенисисти от България, Молдова, Румъния, Турция и Израел във възрасти 30-39, 40-49,..

публикувано на 29.07.24 в 14:09