Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световния ден за безопасността и здравето на работното място отбелязват в Хасково

Снимка: БГНЕС

В Хасково и тази година отбелязват 28 април- световен ден посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на хората, които са загубили живота си в следствие на трудова злополука или професионална болест. Ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на загиналите в трудови злополуки. За радост в Хасковска област няма тежки трудови злополуки. През последния месец дирекция Инспекция по труда е извършила 122 проверки, 31 от които в областния град.

Подробности съобщава кореспондентът ни Златка Михайлова в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора отбелязва 149 години от Старозагорското въстание

На 16 септември 2024 г., понеделник, от 11.00 часа, Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149 години от Старозагорското въстание. Едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на..

публикувано на 10.09.24 в 12:17

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Стара Загора

През 2024 г. Фестивалът за улични изкуства 6Fest ще има пътуващи издания в три нови града - София (14 септември), Стара Загора (20-21 септември) и Бургас (11-12 октомври), информират неговите организатори. Събитието се провежда за втора поредна година...

публикувано на 10.09.24 в 11:04
Снимката е илюстративна

Две жени пострадаха на пешеходни пътеки в Старозагорско

Първият сигнал е получен около 9:45 часа вчера в Стара Загора. Тогава е пострадала 75-годишна жена, която се движела по пешеходна пътека на   бул."Св. Патриарх Евтимий". По първоначална информация лек автомобил, управляван от 57-годишен мъж е ударил..

публикувано на 10.09.24 в 10:09

Започна Седмицата на пожарната безопасност в Стара Загора

С дни на отворените врати отбелязват Седмицата на пожарната безопасност по традиция в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора старши инспектор Стоянка Великова...

публикувано на 10.09.24 в 10:01
Габриела Руменова, създател на платформата

"Ние потребителите": Без дълги връзки на дрехите за ученици до 14 г.

Дрехите за ученици до 14-годишна възраст трябва да са без дълги връзки с цел безопасност, обясни за Радио Стара Загора Габриела Руменова от „Ние потребителите“. По думите й статистиката на общоевропейско ниво сочи, че всяка година се регистрира..

публикувано на 10.09.24 в 08:15
Снимка: НИМХ

Валежи и захлаждане през следващите дни

Днес времето в страната ще бъде облачно, на много места в западната половина от страната с валежи от дъжд, съобщават от НИМХ.  Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България ще остане..

публикувано на 10.09.24 в 07:39
Снимката е илюстративна, архив.

Пожарът край село Медово е под контрол

Пожарът, който избухна по-рано през деня край село Медово, община Братя Даскалови, е под контрол. Това обявиха от пожарната в Стара Загора. Огънят е засегнал близо 200 декара. Изгорели са сухи треви и храсти. Засегнати са и масиви с акациева и борова гора...

публикувано на 09.09.24 в 18:56

Пожар гори край село Медово, община Братя Даскалови

Пожар е възникнал край село Медово в Старозагорска област. Огънят е обхванал сухи треви, храсти и е навлязъл в близката акациева гора.  Три пожарни автомобила са изпратени на място за ограничаване на огнената стихия. Към момента няма опасност за..

публикувано на 09.09.24 в 16:36

Удължават бедственото положение в 20 населени места в Стралджа

4 октомври е удължен срокът на  бедственото положение  в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа. Извънредната ситуация с безводието продължава от средата на юли.  За втори път от общинската администрация в Стралджа поискаха от областния управител..

публикувано на 09.09.24 в 15:50

Над 1000 фиша и повече от 200 акта при акция на полицията в Старозагорска област

Дванадесет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са били установени от органите на ОД на МВР-Стара Загора при специализирана полицейска операция, реализирана в периода от 2 до 8 септември. Петима от пияните шофьори са засечени със..

публикувано на 09.09.24 в 15:05