Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този път последните минути се оказаха щастливи за "Верея". "Сините" са с единия крак в следващата фаза

"Верея" стигна до изключително ценна победа с 1:0 като гост на "Славия". В герой за "сините" от Стара Загора се превърна португалецът Педро Еиженио, който реализира единственото попадение в срещата в последната минута от редовното време. С трите точки "Верея" се оказа на цели 5 пред своя съперник във временното класиране на група "А" на Първа професионална среща. 

Старши треньорът на "Верея" Александър Томаш започна срещата с общо 4 промени в стартовия състав в сравнение с последната среща на тима от 1/2 финалната фаза за Купата на България срещу "Ботев"(Пловдив). Вместо наказаните Иван Бандаловски и Елиаш срещата започнаха Мирослав Енчев и Венцислав Бенгюзов, Самуел Инкоом бе заел мястото на Здравко Илиев, а Илиян Йорданов замени контузения Момчил Цветанов.

В началото на двубоя "Верея" бе отборът, който стоеше по- добре на терена на стадион "Васил Левски", докато домакините трудно съумяваха да организират смислени атаки към врата пазена от Пламен Колев. В 15-та минута пред гостите се откри страхотна възможност за откриване на резултата, след като Георги Андонов изведе напълно сам Илиян Йорданов, който се озова очи в очи с капитана на "Славия" Георги Петков. В този момент обаче помощник съдията вдигна флага за засада, каквато реално нямаше. При последвалата разправия вратарят на "белите" и играча на гостите получиха първите жълти картони от главния съдия Георги Кабаков. 

Все пак славистите успяха да стигнат до първо сериозно положение в 26-та минута. Георги Пашов центрира към Ивайло Димитров в наказателното поле, който стреля, но Пламен Колев се отличи с отлично спасяване. Това, за съжаление, бе последният интересен епизод пред една от двете врати. До края на полувремето двата отбора не предложиха нищо интересно за малкото фенове по трибуните на Националния стадион.

Втората част започна с опасно центриране пред вратата на "Верея", след което Сердер Сердеров надскочи Самуел Инкоом, но от близка дистанция ударът му с глава премина много над вратата. В ответната атака старозагорци бяха изключително близо до отбелязването на попадение. При едно центриране оставеният напълно непокрит на границата на малкото наказателно поле Васил Калоянов чукна топката към вратата на "Славия", но тя премина на сантиметри встрани от левия стълб на Георги Петков. Само секунди по- късно Георги Ангелов се озова в наказателното поле с топка в крака, но бе притиснат от защитник на домакините и загуби равновесие. При тази ситуация останаха сериозни съмнения за дузпа в полза на "Верея", но Георги Кабаков подмина ситуацията. 

В последната 89-та минута дойде развръзката на двубоя, а вероятно и на крайния изход за класирането в група "А" на Първа професионална лига. Педро Еуженио бе изведен сам срещу Георги Петков и с техничен удар прати топката в мрежата на домакините. Това сложи край на надеждите на "Славия" за успех в днешния двубой, а с това и за по- челно класиране. До края на двубоя старозагорци не допуснаха да бъдат изненадани и се поздравиха с изключително ценна победа

В следващия кръг "Верея" приема на стадион "Трейс Арена" "жълто-черните" от "Ботев"(Пловдив). Двубоят ще се играе на 5 май от 17:30 часа.

Състави:

"Славия"- Георги Петков(к), Георги Пашов, Петко Христов, Стефан Велков, Абуд Омар, Стефан Велев, Емил Мартинов, Божидар Васев, Иван Минчев, Сердер Сердеров, Ивайло Димитров;

Страши треньор: Владимир Иванов

"Верея"- Пламен Колев, Владимир Зафиров, Мирослав Енчев, Селим Бен Джемия, Самуел Инкоом, Венцислав Бенгюзов, Васил Калоянов, Илиян Йорданов, Георги Ангелов, Педро Еуженио, Георги Андонов(к);

Старши треньор: Александър Томаш




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Баскетболните отбори на Стара Загора започват сезона с важни домакинства

Интересна седмица предстои за любителите на баскетбола в Стара Загора.  Четирикратният пореден шампион на България при жените "Берое Стара Загора" започва сезона в Адриатическата лига с домакинство на хърватския "Трешневка". Срещата започва в 18 часа в..

публикувано на 01.10.24 в 11:52

БФС обяви програмата за три кръга от първенството

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за 8 кръг и от 13-и до 15-и кръг на шампионата, които ще се играят след паузата за мачовете на националните отбори. "Берое" приема "Спартак" Варна на 18 октомври от 17:00 часа в осмия кръг, а след..

публикувано на 01.10.24 в 11:25

Над 150 кръстосаха саби в Стара Загора

В поредица от важни състезания влизат фехтовачите от старозагорския клуб „Железник“. В края на тази седмица Николета Добрева ще се изяви в сателитен турнир към Международната федерация по фехтовка. „В София ще участват почти всички български..

публикувано на 01.10.24 в 09:37

Футболният „Берое“ остана без треньор

Футболният „Берое“ се раздели със старши треньора Хосе Луис Ачиари.  "ПФК Берое съобщава, че клубът се раздели по взаимно съгласие със старши треньора на тима Хосе Луис Ачиари.  Аржентинецът пристигна в Берое през септември 2023-та и бе начело..

публикувано на 30.09.24 в 19:10

36 медала извоюваха бойци от боен клуб „Атила“

В Горна Оряховица бе проведен зимния шампионат по ММА. Състезанието бе и квалификация за Световното първенство в Узбекистан в началото на ноември. „Изключително силно първенство, с над 250 участници от цяла България“, обобщи пред радио „Стара..

публикувано на 30.09.24 в 15:57

Тридневно състезание по стрелба ще има в Стара Загора

Във Варна предстои лагер на националния отбор по спортна стрелба. „Мария Атанасова от нашия клуб е поканена за там“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор на старозагорския клуб „Августа 1992“. Лагерът стартира веднага след..

публикувано на 30.09.24 в 15:39

Мирослав Миндев: Чака ни трудно гостуване на "Гигант" в Съединение

"Победихме втория тим на "Локомотив" Пловдив с 2:0. Гостите пропуснаха дузпа през първото полувреме, ние реализирахме за 1:0, а през втората част и още един гол за крайното 2:0. Доволен съм и от двете полувремена и играта на тима ни. Момчетата се..

публикувано на 30.09.24 в 13:06

Георги Каменов: Редуваме доста добри и по-слаби мачове този сезон

"Загубихме гостуването си в град Куклен на тима на "Атлетик" с 0:1. Първото полувреме играхме добре и попадения не паднаха, но в края на срещата допуснахме гол и така отстъпихме в този мач. Видно, че редуваме силни и по-слаби игри и това дава резултат и..

публикувано на 30.09.24 в 11:19

Живко Желев: Доволен съм от силната ни игра през второто полувреме в Пловдив

"Изиграхме добър мач в Пловдив срещу "Марица". Интересен и резултатен двубой, приключил 3:3. Можем да съжаляваме за пропуснатата победа от наша страна. Водехме с 3:2, но ни изравниха малко преди края на срещата, а в добавеното време имахме чисто..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Ямбол ще стане домакин на тенис турнир от Балканската тенис лига

Тенис кортовете в Градския парк на Ямбол ще станат домакин на 514-ят турнир от Балканската тенис лига на 29 септември, неделя. В лигата се включват над 1000 състезатели от цялата страна и различни етапи от нея се провеждат в 14 града у нас...

публикувано на 27.09.24 в 18:09