Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Клод Юнкер поздрави Бойко Борисов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави Бойко Борисов по случай избирането му за министър-председател и изрази очаквания за сътрудничество по време на българското ротационно председателство на Европейския съвет догодина. 

Вашето правителство встъпва в длъжност в много важен момент за България и за Европейския съюз, обръща се Юнкер към новоизбрания българск министър-председател.

Ние, лидерите на Европейския съюз, се договорихме през март в Рим, че искаме Европейски съюз, който да бъде безопасно, сигурно и благодатно място, да бъде конкурентоспособен, устойчив и социално отговорен, да има волята и способността да играе ключова роля в света.

Очаквам с нетърпение да работя с Вас, за постигане на тези цели, продължава председателят на Еврокомисията. Според него усилията трябва да се съсредоточават върху  засилването на защитата на външните ни граници, успешното и по-солидарно управление на общата ни политика за миграция и предоставяне на убежище, завършването на Единния цифров пазар и повишаването на устойчивостта на нашия Енергиен съюз. Според Жан-Клод Юнкер това са важни задачи, които ще изискват решителност и усърдна работа по време на предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!