Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 20 културни събития са предвидени в Европейската нощ на музеите в Стара Загора

Снимка: institutfrancais.bg

Повече от 20 културни събития са включени в афиша на Европейската нощ на музеите, организира от Община Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Програмата включва поредица от културни събития – изложби, концерти, представления, прожекция на филми и др. Те ще се проведат на 20 май от 19.00 часа в залите на Художествената галерия, Регионалния исторически музей Архитектурния комплекс „Музей на религиите”, Музея „неолитни жилища“, Къщата музей „Гео Милев“ и др. Два концерта привличат вниманието на ценителите на музиката.
Вокално-камерният концерт „Kanta Napoli“ e посветен на неаполитанската канцонета, символ на музикална Италия по целия свят, изразяващ цялата палитра на човешката душевност – скърби и радости, страст, трепети и вълнения, наслада от земната и човешка красота, копнеж по родната земя…. Изпълнители са Деси Стефанова – сопран, Иван Кабамитов – баритон, на пианото е Теодосио Бевилакуа – Италия.
Концертът ще се състои в залата на Художествена Галерия Стара Загора, на 20 май, от 20.00 часа. На същото място в 21.00 часа започва концертът Conscience с оригинална музика, композирана от Георги Корназов, Армел Дюпа и Петър Салчев. Тя е с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязана от съвременното класическо камерно звучене. Изпълнители са Георги Корназов – тромбон, Армел Дюпа /Франция/ – пиано и Петър Салчев – глас. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности

На официалния сайт на Община Стара Загора са публикувани правилата за поведение и действия при различни бедствия и опасности -  https://www.starazagora.bg/bg/preventsiya-i-zashtita-pri-bedstviya . Това съобщават от общинския пресцентър и припомнят..

публикувано на 22.07.24 в 16:09

26 акта за административни нарушения за седмица в Стара Загора

Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица на месец юли..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

Влизат в сила новите правила за годишните технически прегледи на автомобили

От днес са в сила новите по-строги правила, касаещите пунктовете за годишните технически прегледи на автомобили. С тях се въвежда задължението всички уреди за измерване да бъдат свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна..

публикувано на 22.07.24 в 16:06
Снимка: Христо Христов

До края на седмицата изплащат помощите на пострадалите от пожарите фермери

Животновъдите, които пострадаха при пожари в Хасковска област, ще получат помощ от държавата до края на седмицата. Това съобщи земеделският министър д-р Георги Тахов в Харманли, където се запозна на място   с пораженията от пожарите през последната..

публикувано на 22.07.24 в 15:43

В Николаево заработи център за приобщаване на ромите

От два месеца в община Николаево заработи Център за подкрепа на уязвими групи и нуждаещи се хора от ромския етнос. Дейността му е продължение на Проекта по Норвежката програма в подкрепа на хора и групи, които се борят с бедността, с насилието,..

публикувано на 22.07.24 в 15:09

Няма желаещи да броят бездомните кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември 2024 г. Тъй като засега..

публикувано на 22.07.24 в 15:05

Все още не е събрана сумата за предаватели на двете лешоядчета, излюпени в Зоопарк Стара Загора

Белоглавото лешоядче, което тази пролет се излюпи в Зоопарк Стара Загора, продължава да се отглежда в адаптационната волиера по проект "Живот за брадатия лешояд" на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Природен парк "Сините камъни". Това..

публикувано на 22.07.24 в 15:03

Летните проверки на ОДБХ в Стара Загора не са констатирали нарушения

Системни проверки за спазване на нормативната база извършва Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора на сезонните обекти на открито. Към няма констатирани нарушения. Това обяви Неделчо Маринов от ОДБХ-Стара Загора. Той уточни,..

публикувано на 22.07.24 в 13:42
Снимка: ОДМВР - Стара Загора

За седмица четирима са хванати да шофират след употреба на алкохол по пътищата на област Стара Загора

За времето от 15.07.2024г. до 21.07.2024г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2599 МПС и 4917 лица, съобщават от полицията.  Съставени са 829..

публикувано на 22.07.24 в 13:35

Остава едно действащо огнище на пожара в Болярово

В крайграничната община Болярово и днес продължават опитите да бъде овладян пожарът в близост до селата Воден, Крайново и Голям Дервент. Към момента има едно действащо огнище, но опасност за населените места няма. Продължава монтирането на контейнерите..

публикувано на 22.07.24 в 11:36