Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Два пъти в месеца проверяват качеството на водата в Сливен

Ежегодната дезинфекция на първата камера на единия от двата водоизточника на Сливен е вече направена, съобщават от ВиК Сливен. Манипулацията е извършена без да е спирано водоподаването към града. Информира Стоян Радев.

Предстои дезинфекция на втората камера и на втория водоизточник. След дезинфекцията, остатъчният хлор във водата се следи денонощно с апаратура и при нужда се реагира незабавно, се казва в съобщението на ВиК. От дружеството съобщават още, че събирането на пробите става по график, а информацията се обновява на всеки 15-дни. Сливен се захранва от два водоизточника – язовир „Асеновец" и помпажна вода в района река Тунджа.


Още от категорията

4 са свободните места в Центъра за временно настаняване

С 4 свободни места разполага към днешна дата Центъра за временно настаняване в Стара Загора при капацитет 10 човека, но при настъпилото застудяване местата бързо ще се запълнят, съобщи за Радио Стара Загора Мария Милушева, директор на Центъра. Засега..

публикувано на 01.12.21 в 16:50

Георги Гьоков: Преговорите очертаха краткосрочните и дългосрочни приоритети пред страната

Старозагорският депутат на БСП Георги Гьоков определи отминалите разговори между четирите политически сили, натоварени с отговорността за съставяне на правителство, като ползотворни. Според народния представител на левицата предизвикателствата пред..

публикувано на 01.12.21 в 15:54
Христо Стоянов

Много от заведенията няма да работят по празниците в Сливен

В новогодишната нощ в Сливен ще работят много малко заведения, заради постоянно увеличаващите се цени на храните и електроенергията, съобщи Христо Стоянов, председател на местната структура на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. От 46 членуващи..

публикувано на 01.12.21 в 15:45

Старозагорски ученици завоюваха второ място на Международния видеоконкурс "Покажете своята ангажираност"

Трима дванадесетокласници от старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан" завоюваха второ място във видеоконкурс, организиран от PASCH. Дарина Бозова, Григор Дянков и Виктория Кабаиванова спечелиха мултимедийно оборудване и..

публикувано на 01.12.21 в 15:40

Община Казанлък ще строи физкултурен салон в Математическата гимназия

Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект „Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък". Средствата в размер на 858 437 лв. за изработка на инженеринг за нов физкултурен салон към..

публикувано на 01.12.21 в 15:02

Учениците в Гурково, Павел баня и в частно училище "Елин Пелин" се връщат в клас

В две общини от област Стара Загора учениците вече се обучават присъствено. Заради намалялата заболеваемост в Гурково, а от утре и в Павел баня всички се връщат в клас, съобщи за Радио Стара Загора Татяна Димитрова, началник на Регионалното..

публикувано на 01.12.21 в 14:53

Григор Димитров с дарение за Езиковата гимназия в Хасково

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил дарение на езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково.  Тенисистът е дал 30 000 лв., потвърди пред Haskovo.info директорът на гимназията Деян Янев. С парите е изграден..

публикувано на 01.12.21 в 11:58
Снимка: Община Димитровград

На 4 декември Димитровград ще запали светлините на Коледната елха

Коледен базар и сценична програма ще са част от празничното запалване на светлините на Коледната елха в Димитровград. Тържественото събитие е предвидено за 4 декември, съобщиха от пресцентъра на общината. Базарът на централния градски площад ще разполага..

публикувано на 01.12.21 в 10:55

Безплатен уебинар за справяне с професионалното прегаряне организира ДИПКУ-Стара Загора

Безплатен уебинар на тема: Адлериански подход за справяне с професионално прегаряне организира Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски университет-  Стара Загора. Събитието ще се проведе на 3 декември..

публикувано на 01.12.21 в 16:00

Мъж от Сливен е измамен с 2000 лева от мним полицай

Мъж на 66 години от Сливен е станал жертва на телефонна измама по схемата "съдействие на полицията", съобщиха от ОД на МВР-Сливен. На 30 ноември на стационарния му телефон е звъннал мъж, който се представил за полицай. Мнимият служител му е поискал пари или..

публикувано на 01.12.21 в 10:49