Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с равен в първата си контрола (СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

"Берое" завърши наравно 2:2 в първата си контрола от лятната подготовка срещу русенския "Дунав". Попаденията за старозагорци отбелязаха Ерик Почански и Камен Хаджиев.

Съставът на "Берое" в този двубой бе експериментален, но към момента това е почти пълният потенциал на състава, воден от Александър Томаш. Единственият нов футболист в титулярния състав бе Александър Хардалов, който ще прекара пробен период в тима. Като резерва влезе сигурното ново попълнение Камен Хаджиев. Много юноши взеха участие в срещата. Единствените отсъстващи футболисти в състава на старозагорци бяха японецът Кохей Като, който ще се присъедини към подготовката на тима на по-късен етап, защото доскоро бе с националния отбор на своята страна, и португалецът Педро Еуженио, който едва днес се присъедини към подготовката на тима и все още не е готов за игрови минути.

Двубоят очаквано започна в по-скоро тренировъчно темпо, защото това бе първата контрола и за двата отбора по време на лятната подготовка. Логично гостите от "Дунав" бяха по-активни, защото запазиха състава от изключително успешния си сезон, в който завършиха на четвърто място в Първа професионална лига. В 20-та минута русенци откриха резултата след бърза атака. Андреас Васев  навлезе в наказателното поле, подаде към Бранимир Костадинов, той пропусна успореден пас на голлинията, с което Душан Перниш бе матиран и за останалия на празна врата Бирсент Карагерен остана лесната задача да открие резултата.

В 35-та минута след грешка в средата на терена за беройци, Костадинов излезе очи в очи с Перниш, но би в аут. Буквално в ответната атака Карачанаков повтори упражнението, след като не успя да преодолее стража на гостите Александър Конов.

В края на полувремето Денислав Станчев бе изведен отляво, но стреля в аут.

Снимка

На почивката и двамата треньори извършиха всички налични смени в своите отбори. Няколко минути след старта на втората част Веско Пенев от фаул бе близо до изравняване на резултата, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда. В 57-та минута Емин Ахмед започна бърза атака за беройци, топката стигна до Ерик Почански, който гардира по прекрасен начин противников футболист, завъртя се, намери празно пространство и стреля точно по диагонал, изравнявайки резултата. Малко по-късно отново той се пребори за една топка пред наказателното поле, влезе в пеналта, но стреля слабо с левия крак право във вратаря Станислав Антонов.

В 72-та минута "Берое" оползотвори по-добрата си игра през второто полувреме, след като Денислав Станчев центрира в наказателното поле от фаул, над всички се извиси новото попълнение Камен Хаджиев, който простреля Антонов за 2:1.

До края на двубоя гостите упражниха сериозен натиск, като на няколко пъти Мишо Михайлов и късметът покриха беройци, но в края на срещата гостите изравниха резултата, след като Преслав Петров бе оставен непокрит в наказателното поле.

"Берое" - "Дунав" 2:2 Ерик Почански 57 мин, Камен Хаджиев 72 мин.; Бирсент Карагерен 20 мин., 89 мин. Преслав Петров

"Берое": Душан Перниш, Пламен Тенев, Асен Георгиев, Георги Динков, Александър Хардалов( на проби), Мартин Райнов, Карлос Охене, Борислав Цонев, Денислав Станчев, Емин Ахмед, Антон Карачанаков: Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Надим Ангелов, Камен Хаджиев, Руси Чернаков, Ерик Почански, Никола Гавов, Атанас Панов; старши треньор: Александър Томаш

"Дунав": Александър Конов, Христо Попадийн, Тейнур Марем, Петър Патев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Красимир Станоев, Андреас Васев, Бирсент Карагарен, Васил Шопов, Бранимир Костадинов: Станислав Антонов, Преслав Петров, Михаил Милчев, Олексей Ларин, Стефан Митев, Сонер Хюсеин, Веселин Добрев; старши треньор Веселин Великов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43