Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Кърчев: Ограничението в броя на часовете в шофьорските курсове може да отпадне

Снимка: Архив

Отпадане на ограничението в броя на часовете, включени в шофьорските курсове е една от възможните промени в подготвения нов закон за движение по пътищата. Това заяви старозагорският депутат от ПП ГЕРБ Борис Кърчев, който е и член на комисията по транспорт в 44-то Народно събрание. Последните промени в сега действащия закон, касаещи премахването на знака, който предупреждава шофьорите за камери на пътя, станаха факт от началото на седмицата. Още преди месец обаче от Министерството на транспорта обявиха, че се подготвя разделянето на настоящия закон на три. Единият ще отговаря за обучението на бъдещите шофьори, вторият – за качеството на пътищата, а третият – за контрола при спазването на правилата. „Подготовката на водачите на МПС е изключително важна“, категоричен бе Борис Кърчев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са..

публикувано на 23.07.24 в 13:41

Физическа активност, футбол и игри в училищните дворове през лятото в Стара Загора

И през лятната ваканция малки и големи старозагорци с афинитет към физическия атлетизъм и здравословния живот могат да се възползват от спортните зони в училищните дворове. Това стана възможно със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя..

публикувано на 23.07.24 в 12:32

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е сопасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на Од МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09

Как вървят ремонтите в Стара Загора?

Започва ремонтът на 66-а детска градина „Детски рай“ градина в Стара Загора. Той се забави заради обжалване на един от изпълнителите. ВАС отсъди в полза на Община Стара Загора и до дни изпълнението ще бъде в ход. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Предупреждение за интензивни дъждове е в сила за днес в страната

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник. Предупреждението е в сила за областите Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч,..

публикувано на 23.07.24 в 07:27
Снимка: Иван Димов

Силна буря наводни улиците в Казанлък и спря тока на три павелбански села

Проливният дъжд придружен със силен вятър , който се изсипа над Казанлък, този следобед, наводни улици, а няколко коли аварираха заради придошлата вода. Около 20 са сигналите за счупени клони и наводнени улици, предаде репортер на Радио Стара Загора  в..

публикувано на 22.07.24 в 19:45

Мъж на 34 години от Раднево е загубил крака си при масово сбиване, арестувани са четирима

Днес, 22 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд – Раднево е задържал под стража четирима души - на 19 , 25, 17 и 27 години. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са причинили особено тежки телесни повреди двама..

публикувано на 22.07.24 в 19:14

РЗИ – Стара Загора извършва засилен контрол на басейните в областта

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова издаде заповед за извършване на засиленконтрол по спазване на здравните изисквания в обектите с обществено предназначение и проверки за готовността за ползване и обезопасяване на водните обекти..

публикувано на 22.07.24 в 17:00