Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕVN няма да вдигне наложените запори на банковите сметки на болницата, осем други кредитори са запорирали сметките й преди дружеството

Снимка: БГНЕС

Осем други юридически лица вече са наложили запор на сметки на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в гр. Стара Загора далеч преди EVN България Електроснабдяване да бъде принудено да пристъпи към тази мярка за принудително събиране на натрупаните задължения, съобщават от дружеството.

Това стана ясно от информация, постъпила в компанията по изпълнителните дела на лечебното заведение. Наложеният запор от страна на ЕVN България Електроснабдяване се явява последен – девети по ред, което означава, че компанията ще получи вземанията си едва след като болницата погаси задълженията си към останалите кредитори. 

Това обстоятелство на практика обезсмисля евентуални действия на ЕVN България Електроснабдяване за вдигане на наложените запори върху банковите сметки на болница, тъй като те са запорирани от други кредитори далеч преди ЕVN България Електроснабдяване да пристъпи към тази мярка. Вдигането на тези запори с цел опериране от страна на болничното заведение със сметките си зависи не от електроснабдителната компания, а от всички останали кредитори на болницата, които са поискали прилагането на този способ за принудително изпълнение.

ЕVN България Електроснабдяване припомня, че задълженията на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ възлизат на над 3,3 млн. лева, което представлява сериозна част от регламентирания от Комисията за енергийно и водно регулиране годишен приход от дейността електроснабдяване, което може да доведе до риск за нормалната работа на компанията, осигуряваща електроенергия за над 1,5 млн. битови и бизнес клиенти в Югоизточна България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослав Радев: ДЮШ на "Берое" води подготовка без необходимите консумативи, благодарение на добрата комуникация между треньорите

Продължава напрежението около ДЮШ на "Берое". Вчера имаше среща между кмета на Община Стара Загора и напусналите школата треньори с цел тяхното завръщане на работа в клуба.  Доколко успешна е била тя и ще се завърнат ли на работа напусналите..

публикувано на 05.07.24 в 17:00

Община Стара Загора награди осем служители на МВР за празника

От името на кмета Живко Тодоров секретарят на Община Стара Загора Николай Диков поздрави служителите на МВР в Града на липите, които днес празнуват 145 години от създаването на силовото ведомство. Той им благодари за доброто взаимодействие с общината и..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

"Мисия криле" са помогнали на над 6500 нуждаещи се

На повече от 6500 деца и възрастни, нуждаещи се от закрила, подслон и спешна подкрепа, е помогнала фондация „Мисия криле“ през своите вече шест години съществуване, отбеляза Ивайло Ябълкаров от организацията. Той припомни, че „Мисия криле“ управлява..

публикувано на 05.07.24 в 16:44

Седмокласниците в половината училища със слаби резултати по български език

Учениците от почти половината училища в област Стара Загора са получили под минималния резултат за успешно положена матура по български език и литература след седми клас. В 47 от 91 училища резултатите са между 13 и 30 точки, съобщи началникът на..

публикувано на 05.07.24 в 16:44

Време е младите да вземат думата

Каква е младежката енергия в Стара Загора? Има ли кой да се застъпи за развитието на младите хора тук? Знаете ли, че има начини за активно включване на младежите на местно ниво в решенията за града? Това са само част от въпросите, които ще бъдат на..

публикувано на 05.07.24 в 16:00

Общинските съветници на Хасково преизбраха Таня Захариева за председател

Таня Захариева от ГЕРБ и избрана за трети път за председател на общинския съвет на Хасково. Това стана на тържествена сесия, на която новите съветници положиха клетва пред заместник-областния управител Митко Димитров. Таня Захариева получи 32..

публикувано на 05.07.24 в 15:45

Засилват полицейското присъствие в Казанлък през лятото

Във връзка със сигнал на гражданин в социалните мрежи, изразяващ притеснението си относно безопасността на движение по казанлъшките улици от община Казанлък обръщат внимание, че сигнали се подават до РУ на МВР Казанлък и на тел. 112. Писането в..

публикувано на 05.07.24 в 13:24

Още 160 души освобождава ТЕЦ "Марица Изток 3"

Още 160 души ще бъдат освободени от ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3" , съобщи за Радио Стара Загора изпълнителният директор на компанията Васил Щонов.  "Мярката се налага по няколко причини – централата не е включена в производството на..

публикувано на 05.07.24 в 13:15
снимка: пресцентър на община Казанлък

Нови придобивки за казанлъшките полицаи

Три леки автомобила, два мотора и нови специализирани жилетки подариха от община Казанлък на полицаите в местното районното управление. Кметът Галина Стоянова поздрави служителите на МВР за професионалния им празник и пожела да са безкомпромисни..

публикувано на 05.07.24 в 13:03

Ректорът на Тракийския университет предложи проф. Николай Михайлов за „Почетен гражданин на Стара Загора"

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков, подкрепен от ректорското ръководство, предложи проф. д. ик. н. инж. Николай Михайлов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Стара Загора". Мотивите за предложението са свързани с..

публикувано на 05.07.24 в 12:44