Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 заявки за Писта Стара Загора 2017

За трета поредна година, след възобновяването на старозагорското състезание,  АСК „Стара Загора“ заедно с Българска федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора и спонсори организират поредния кръг от Националния шампионат по затворен маршрут - Писта Стара Загора. Емблематичното автомобилно състезание ще се състои на Източния пътен възел на града на 30 септември и 1 октомври – събота и неделя.

На пресконференцията за подготовката по провеждането на старозагорското събитие присъстваха зам.-кметът на Стара Загора – Красимира Чахова, директорът на състезанието и председател на АСК „Стара Загора“ – Илия Бояджиев, зам.-директорът на надпреварата- Георги Георгиев, както и главният секретар на състезанието - Албена Стоянова.

Техническият преглед започва в 8.30 часа в събота, а тренировките стартират в 13.00 часа. Организаторите канят всички фенове на състезателните автомобили, за да разгледат отблизо возилата и да се запознаят със спецификите им.

В събота, между тренировките ще има и нещо ново – официално представяне на група Eneos. „Тази година участваха само на Писта Калояново, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.

В неделя официалното откриване ще се състои в 10.00 часа, а първия старт ще бъде даден  в 10.30 часа. Трасето е непроменено - 2.8 км, както и групите - „Спорт", „Туринг" и „Макси". Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма. 

Пред журналисти Илия Бояджиев обяви, че подадените до този момент заявки са 43 – колкото бе и рекордният брой, който старозагорското състезание записа миналата година. Подробности за участниците и новостите в състезанието чуйте в репортажа на Мария Стефанова:



В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи - приз „Fair Play пилот", който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров  и „Купата на кмета“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Плувците от „Траяна“ продължават подготовка

Възпитаниците на старозагорския клуб по плуване „Траяна“ продължават тренировките преди новия сезон. Те проведоха два подготвителни лагера край морето. „Лагерите бяха с по-малко натоварване, по-занимателни и развлекателни, но имаше и..

публикувано на 04.09.24 в 14:57

Мирослав Миндев: Днес имаме трудно гостуване на "Спартак" в Пловдив

"Загубихме у дома с 1:3 от тима на "Ямбол". Допуснахме грешки и ни вкараха три попадения. Като цяло мачът вървеше равностойно, но след това нещата не се получиха. Имаме нужда от още време, защото имаме доста млади момчета и тима не е сработен..

публикувано на 04.09.24 в 10:06

Красимир Мечев: Предстоят ни трудни мачове, програмата е много сгъстена

"Постигнахме хубава победа в Нова Загора с 3:1 срещу опитен отбор с традиции в групата. Играчите направиха най-доброто за да вземем трите точки като гости на "Загорец". Сега имаме отложен мач срещу "Розова долина" у дома. Надявам се да продължим..

публикувано на 04.09.24 в 09:05

Георги Каменов: Чака ни още доста работа, не сме обиграни достатъчно

"Отстъпихме в домакински мач на един от добрите отбори в групата - "Гигант" Съединение с 1:3. Имаме още какво да коригираме в тима. Нужно е по-добро обиграване на младите момчета. Знаете, че отбора бе напуснат от доста опитни играчи. Сега ни предстои..

публикувано на 03.09.24 в 11:45

Атанас Апостолов: Чака ни трудно гостуване в Ямбол утре

"Загубихме у дома от тима на "Саяна" Хасково с 1:2 в поредна среща от Югоизточната В група. Те са опитен състав и поведоха с 0:2 още в началото на мача. В края на полувремето вкарахме попадение за 1:2. През втората част тима ни игра добре, но..

публикувано на 03.09.24 в 11:10

Старозагорски бадминтонисти с изяви на европейско ниво

Днес Елица Божилова от СК „Бадминтон – Стара Загора“ заминава за София. Там тя ще проведе кратка подготовка с националния отбор за юноши и девойки до 15 години и в четвъртък ще отпътува за участие в Европейско първенство. В Полша Елица ще..

публикувано на 03.09.24 в 09:40

Успешно представяне на състезатели от „Траяна Триатлон“

Силно се представиха възпитаниците на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“ при участието си в две състезания. Първото от тях бе международно и бе проведено в Русе. „Състезанието бе във формат „Три Триатлон“, поясни пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 02.09.24 в 14:33

Живко Желев: Доволен съм от трите точки, но не и от играта

"Победихме в Казанлък, но като цяло не съм доволен от играта ни, особено през второто полувреме. Поведохме с 2:0, а в края на първата част допуснахме попадение във вратата ни. Това сякаш някак повлия на игровото поведение на футболистите ни и през..

публикувано на 02.09.24 в 10:02

"Берое" допусна три гола и получи два червени картона срещу "Хебър"

"Берое" допусна загуба от "Хебър" с 1:3 в среща от седмия кръг на първенството. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари получиха и два червени картона на Франко Минго и Сантиаго Годой, с което напълно затвърдиха лошите впечатления, които оставиха у феновете си..

публикувано на 01.09.24 в 21:16

В началото на учебната година ще се проведат състезания по колоездене и бадминтон в Стара Загора

В навечерието на новата учебна 2024/2025 г., на територията на община Стара Загора, ще се проведат две спортни събития „Велорали Средна гора 2024 - колоездене в два етапа“  и Турнир по бадминтон „Млади таланти“.  На 14 септември от 10.00 часа стартира..

публикувано на 30.08.24 в 14:26