Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 500 души от област Стара Загора се включиха в националния протест на КНСБ

Над 10 000 души присъстваха днес на националния протест, организиран от КНСБ пред сградата на Министерски съвет в София. Представителите от област Стара Загора са били над 500, съобщи за Радио Стара Загора регионалният координатор на синдиката в Стара Загора Иванка Данаилова.

Протестиращите приеха протестната декларация с 10 искания към управляващите. Тя бе внесена от представителна група от КНСБ в Министерски съвет и приета от името на правителството от социалния министър Бисер Петков. Той е уверил протестиращите, че министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов ще се срещнат с тях след завръщането на премиера от посещението му в Босна и Херцеговина.

„Искаме в ускорени темпове до 2022 г. да достигнем 60% от средноевропейското ниво на брутен вътрешен продукт и на доходите. Това означава поне 800 лева минимална работна заплата и 1700 лева средна работна заплата. Още сега пък минималната работна заплата за висшисти и хора, започващи работа по специалността си да стане 700 лева е второто ни искане“, обясни част от исканията Иванка Данаилова.


Още от категорията

Сливен отбеляза 181 години от рождението на Хаджи Димитър

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя и почетен караул пред паметника на войводата Хаджи Димитър в Сливен беше отбелязана 181-ата годишнина от рождението му. С решение на Общинския съвет от 1999 година 10 май  в Сливен се отбелязва като ден на..

публикувано на 10.05.21 в 18:10

Анализатор: Разкритията в парламента говорят за чудовищно задкулисие

„Партиите не осъзнаха задълженията, които им вменява представителната демокрация. Предизборните нагласи бяха пренесени в Народното събрание и затова разбирателство не бе реализирано“. Така коментира края на 45 парламент, останал в демократичната..

публикувано на 10.05.21 в 17:45

В Чирпан се възроди Младежкият общински съвет

След няколко годишно прекъсване, младите хора в Чирпан избраха свой Младежки общински съвет по инициатива на кмета Ивайло Крачолов. Петнадесетте представители  на училищата в общината, определени след вътрешен избор на ученици и учители ще представят..

публикувано на 10.05.21 в 17:39

Обучение на "посланици на безвъзмездното кръводаряване" ще се проведе в Стара Загора

Мeждународен младежки център (ММЦ) Стара Загора, съвместно с Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора организира обучение на “посланици на безвъзмездното кръводаряване". Целта му е да даде подготовка на отдадени на каузата млади хора..

обновено на 10.05.21 в 17:16

Личните лекари от областта получават ваксини срещу Ковид

Днес и утре Регионалната здравна инспекция в Стара Загора разпределя между общопрактикуващите лекари от областта поредната пратка ваксини срещу Ковид.  Основният вид ваксина, която получаваха днес личните лекари, бе на "Пфайзер".  Продължава..

публикувано на 10.05.21 в 17:16

Организации внасят сигнал за фермата за норки край Стара Загора във Временната парламентарна комисия за ревизия на досегашното управление

Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение КАЖИ внасят днес   във  Временната комисия за установяване на злоупотреби сигнал във връзка с фермата за норки край старозагорското село Маджерито, съобщи за..

публикувано на 10.05.21 в 17:08

ДФ „Земеделие“ с нов прием на заявления за извънредно подпомагане на фермери

Държавен фонд „Земеделие“ отваря нов прием на заявления за извънредно подпомагане на фермерите, засегнати от Covid кризата. Документите ще се приемат от 17 май до 4 юни, а мярката е с бюджет 14,7 млн. лева.  Желаещите да кандидатстват по мярката..

публикувано на 10.05.21 в 16:07

Ветеринарен симулационен център откриват в Тракийския университет в Стара Загора

Ветеринарен симулационен център ще бъде открит в структурата на Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет – Стара Загора. Подобен център за първи път отваря врати във Виена през 2012 г., а това поставя на съвременно европейско ниво и..

публикувано на 10.05.21 в 15:34

Започва активно косене на тревните площи в Стара Загора

Активни дейности по косене на тревните площи на територията на Община Стара Загора започват отново от днес, съобщи началникът нa oбщинcĸoтo звeнo „Oзeлeнявaнe и ĸoмyнaлни дeйнocти“ Hиĸoлaй Cтoeв.Той призова гражданите и гостите на града да проявят..

публикувано на 10.05.21 в 14:55

В Сливен отбелязват 181 години от рождението на Хаджи Димитър

С почетен караул от Сливенския гарнизон започна днес ритуалът за отбелязване на 181 години от рождението на Хаджи Димитър. Церемонията се състоя на централния градски площад, носещ неговото име. В словото си за живота и делото на именития войвода и един..

публикувано на 10.05.21 в 14:29