Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" и "Дунав" поделиха точките

"Берое" и "Дунав"(Русе) не успяха да се победят завършвайки наравно 1:1. Срещата се игра на градския стадион "Берое" пред едва 500 зрители. Голмайстори за двата отбора станаха съответно Мартин Камбуров и Мирослав Будинов в 50-та и 60-та минута. Среща предложи динамичен футбол и няколко интересни ситуации пред двете врати.

Домакините започнаха двубоя далеч по силно от своя съперник. В първите 10 минути беройци не позволяваха на играчите на "Дунав" да излязат от собствената си половина. Въпреки това първото чисто положение се откри пред русенци. В 11-та минута Диян Димов от гостите спечели едно единоборство в центъра на терена и с хубав пас намери Намери оставения непокрит Божидар Васев, който мигновено стреля, но за щастие на старозагорци топката попадна в десния стълб на вратата пазена от Душан Перниш. Само минута по- късно отново Васев създаде трудности на стража на старозагорци, но този път Перниш се намеси авторитетно и успя да улови топката. В тези минути "Дунав" наложи пълен контрол над събитията на терена. "Берое" трудно успяваше да създаде нещо стойностно в предни позиции. В 20-та минута за трети път от началото на двубоя гостите бяха близо до попадение, след като при изпълнение на ъглов удар крайният защитник на русенци Петър Патев се извиси над всички останали, но за щастие на феновете на "Берое" коженото кълбо премина покрай вратата на домакините. 

В минутите до края на първата част играта се пренесе в центъра на терена. Двата отбора трудно създаваха някакви по- опасни действия в предни позиции. В самия край на полувремето нападателят на "зелените" Мартин Камбуров и стражът на "Дунав" Станислав Антонов се сблъскаха неприятно, което доведе до смяната на последния, оставяйки съмнения за сериозна контузия.

Снимка

През втората част старши треньорът на гостите Малин Орачев прибегна до принудителна промяна, заменяйки контузилия се страж Станислав Антонов с Александър Конов. Промяната внесе известен смут в представянето "Дунав", което впоследствие бе използвано от беройци. В 50-та минута "Берое" откри резултата. Матеос Леони напредна отляво и центрира в наказателното поле на русенци, където най- съобразителен бе Мартин Камбуров. Капитанът на старозагорци в днешния двубой елегантно прати коженото кълбо в мрежата на току-що влезлия Александър Конов. 

Въпреки допуснатия гол играчите на "Дунав" по никакъв начин не се разколебаха в представянето си и точно 10мин по- късно резултатът беше изравнен. Бирсент Карагерен бе изведен вляво по нападението почти сам срещу стража на домакините, стреля силно, Душан Перниш успя с върха на ръкавицата си да докосне топката, която се отби последователно в левия и десния страничен стълб, за да попадне в краката на Будинов, който на празна врата отбеляза за 1:1. ю

До края на двубоя Матеос Леони на два пъти бе близо до отбелязване на втори гол за старозагорци, но и при двете ситуации коженото кълбо така и не попадна в мрежата на "Дунав". В крайна сметка до последния съдийски сигнал резултатът така и не бе променен. С равенство "Берое" събра 24 точки, докато руи



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елица Божилова с шанс за евроучастие

Във вторник предстои квалификация за националния отбор по бадминтон във възраст до 15 години, преди участие в Европейското първенство през август в Полша. Възпитаничката на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Елица Божилова е с реален шанс за..

публикувано на 07.06.24 в 15:59

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Във Велинград тази събота и неделя ще бъде проведен турнир по спортни танци. След две седмици пък в Благоевград предстои друг национален турнир. И в двете състезания ще се представят двойки от клуб „Загора Данс“. „След това ще направим пауза,..

публикувано на 07.06.24 в 15:18

Старозагорска гимнастичка с Купа “България“

В събота от 10.30 часа в залата по гимнастика на стадион „Берое“ ще започне детския турнир „Бързи, смели, сръчни“. Освен възпитаничките на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ в надпреварата ще се изявят и възпитаници на детски домове...

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Две отличия спечели колоездач от „Верея“

За домакинство на Държавен шампионат по колоездене при юноши младша възраст се подготвят в старозагорския клуб „Верея“. Надпреварата ще бъде в Братя Даскалови на 15 юни. „От цяла България ще вземат участие“, прогнозира пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Силно представяне на грация от „Елит“

За участие в два турнира в Пловдив се подготвят възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Елит“. Първото състезание е тази събота и неделя, за приз „Мария Петрова“. Седмица по-късно е турнирът на клуб „Спартак“. На 21 юни предстои..

публикувано на 05.06.24 в 15:46

Бронзов медал на Балканиада извоюва старозагорски джудист

В черногорската столица Подгорица бе проведена Балканиада по джудо за кадети. Възпитаникът на старозагорския клуб по джудо „Недьо Ранчев“ Добромир Иванов завърши трети в своята категория до 90 кг. „Добромир се представи отлично, много съм..

публикувано на 05.06.24 в 14:42

Богата спортна програма в Стара Загора през юни

Началото на месец юни започва отново със спортни емоции в Стара Загора. Градът ще бъде домакин на редица събития, които ще съберат участници от различни възрасти и спортни дисциплини, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Над 100 малки..

публикувано на 05.06.24 в 12:59

"Нефтохимик" е първото препятствие за старозагорския "Локомотив" по пътя към Трета лига

Локомотив(Стара Загора) среща Нефтохимик 1962 в бараж за влизане в Югоизточна трета лига. Това отреди тегленият в БФС жребий. Старозагорският тим, който спечели шампионата в регионалната група, е символичен домакин в срещата, която ще се изиграе на 6..

публикувано на 05.06.24 в 10:14
СНИМКА: БФБадминтон

Отиде си легендата на бадминтона д-р Пюзант Касабян, почетен гражданин на Хасково

На 83-годишна възраст вчера почина дългогодишният председател на БФ Бадминтон проф. д-р. Пюзант Касабян, съобщават от родната централа. Той  е роден на 12 януари 1941 г. в град Хасково. Работил е като лекар в Спортен диспансер-Хасково. Бил е генерален..

публикувано на 05.06.24 в 10:00

Силно представяне на малки борци от Раднево

За участие в турнир в края на месеца се готвят възпитаниците на клуб по борба „Георги Вангелов“. „Състезанието ще бъде в Стамболийски“, съобщи за радио „Стара Загора“ Дарин Дралчев, треньор на радневския клуб. Възпитаници на клуба взеха участие..

публикувано на 04.06.24 в 09:36