Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За мисленето като скъпо занимание

Изглед от Банско.
Снимка: БГНЕС

Замириса на сняг и курортният рекет започна. Както винаги, с протести по пътищата. За днес, например, сме информирани, че на входа на Банско ще има митинг, който ще затрудни движението по шосета Симитли – Гоце Делчев и по-надолу.

Протестиращите искат нови писти, нови лифтове и ново изсичане из планината, която смятат за тяхна. Цялата тази дейност ще носи още много пари. Къде обявени, къде не. Както самото изграждане на курорта. Станало под чадъра на управляващите.

В тази връзка настоящият кмет даде голям принос в икономическата наука. Той обяви, че дискусионното, щадящо да го наречем, качество на обслужването в курортния конгломерат Банско, се дължало на ниските цени. И даде пример за евтинията в един петзвезден, по бански оценки, хотел. Повтарям, по местни оценки. Явно оценковците са хора с надвити възможности, след като за тях три яйца в омлет и нещо, наречено като сирене, за 7 евро и половина, или блюдо от два продукта, записани като кебапчета и пържени картофи, за близо 10 евро, са нищо като разход.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!