Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Автобусни и тролейбусни превози” Стара Загора са в готовност за работа в зимни условия

Управителят на дружеството Димитър Авджиев гарантира, че има подготвени хора за техническата поддържка на автопарка и няма липса на резервни части

„Паркът ни  е готов за зимата, имаме достатъчно зимни гуми, резервни части, течност за чистачките и други  консумативи. Фирмата разполага с добре подготвени собствени кадри за поддръжката  на чешките автобуси и тролейбуси, които са обучени в Чехия и Полша за автопарк като нашия. Няма липса на резервни части за чешките тролейбуси доставени по Проекта за устойчив градски транспорт, чийто гаранционен срок изтича. Разчитаме не само на оригинални части, но и на произведени резервни части от наши фирми“. Това каза в отговор на обвинението на Тихомир Томов, че липсата на резервни части и на подготвени хора за техническа поддръжка на чешките транспортни средства са сериозен проблем за общинската фирма „Автобусни и тролейбусни превози“, управителят на дружеството Димитър Авджиев.




Общинската фирма „Автобусни и тролейбусни превози“ в Стара Загора е осигурила специален автобус, който ще превозва децата от 1-3 клас на СУ „Железник“ до 13-то Основно училище и обратно, допълни в интервю за Радио Стара Загора Авджиев. От 4-ти декември децата ще тръгват в 7,35 ч. сутрин от спирката до Районното полицейско управление и на същата спирка ще пристигат с автобуса, който ще ги извозва в 17,15 ч. от училището до кв. „Железник“. „Родителите ще избират дали ще заплащат  редовен билет на детето си или ще купят месечна карта за пътуване от 10 лв. срещу ученическа карта.“.



Проблемът с превоза на близо 650  ученици от  СУ “Железник“  се породи от необходимостта за пребазирането му заради мащабния ремонт на училището. Проектът за енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж“ е на стойност около 5,6 млн. лв. и е с продължителност 9 месеца.  240 деца от 1-ви до 3-ти клас ще водят учебните си занятия в 13-то основно училище „Паисий Хилендарски“ в кв. „Казански“, а 394 ученици от среден и горен курс ще учат в сградата на 11-то основно училище „Николай Лилиев“ в кв. „Три чучура“. След недоволство на родителите и намесата на кмета Живко Тодоров бе решен въпроса с превоза на децата от началната степен с автобус на общинската фирма „Автобусни и тролейбусни превози“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06
Иван Станчев, Николай Михайлов, Стефан Христов и Христо Чапанов

Състезание "Лозарски пътища" организират в Чирпан

Състезание по колоездене и бягане ще се проведе в рамките на три дни в чирпанското село Могилово. От 11 до 13 октомври второто издание на събитието ще придобие по-мащабни размери. Този път към него има организирана и фестивална част . Ще има..

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Онлайн надпреварата за Кмет на годината стартира на 1 октомври

За 12-та поредна година старозагорци могат да изразят своите лични пристрастия и одобрения в националния конкурс „Кмет на годината“ 2024 г., чийто организатор е сайтът www.kmeta.bg . Участието в онлайн гласуването е с вот в платформата..

публикувано на 27.09.24 в 14:05

От 30 септември започват строителни дейности на ул. „Георги Гарабчи войвода“ в Ямбол

От 30 септември (понеделник) в Ямбол започва ремонт на улица „Георги Гарабчи войвода“, обхващащ участъка между улица „Русе“ и улица „Индже войвода“. Строителните дейности ще се извършват на три етапа, като целта е цялостна реконструкция и модернизация..

публикувано на 27.09.24 в 14:01

Как да борим болестите с билки, ще разясни фитотерапевт на лекция утре

Здравна лекция на тема „Лечебната сила на Природата срещу хронични заболявания“ ще помогне на феновете на натуралния начин на живот да избегнат химията. Лекцията ще се състои на 28 септември 2024 г., събота, с подкрепата на Община Стара Загора...

публикувано на 27.09.24 в 11:59

Община Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с цветна програма

С пъстра програма Община Стара Загора посреща Световния ден на туризма днес. Темата тази година е „Туризъм и мир“ и поставя акцент върху ролята на туризма за опазване на мира и разбирателството между народите и върху неговото значение за устойчивото..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Множество отличия за ямболските учители на Двадесетата юбилейна учителска спартакиада

Множество купи и медали спечелиха ямболските учители, които взеха участие в Двадесетата юбилейна учителска спартакиада, която се проведе в курортния комплекс „Албена“. В спортното събитие взеха участие близо 500 учители от 30 общини, които бяха..

публикувано на 27.09.24 в 11:21

Ремонтът на ул. „Княз Борис I” в Стара Загора приключва до средата на октомври

До средата на месец октомври трябва да приключи ремонтът на ул. „Княз Борис I” в отсечката между улица „Св. Отец Паисий“ и бул. „Митрополит Методий Кусев“. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора временно изпълняващият длъжността кмет на Стара..

публикувано на 27.09.24 в 09:55

Сливен с номинация за „Зелен пионер на интелигентния туризъм 2025“

Сливен попадна в списъка за „Европейски зелен пионер за 2025 г.“ в областта на интелигентния туризъм. Това стана ясно след като Европейската комисия обяви седемте града, включени в списъка за наградата. Престижната титла ще бъде присъдена на града,..

публикувано на 27.09.24 в 09:40

"Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък

100 години на казанлъшка земя отбелязва оръжейния завод „Арсенал“.  Ще бъдат отбелязани и 146 години от създаването на предприятието, което е първото в страната ни след Освобождението.  От дружеството са подготвили богата програма за работещите в..

публикувано на 27.09.24 в 07:00