Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при катастрофа тази сутрин между новозагорските села Сокол и Еленово

Снимка: БГНЕС

Двама души загинаха тази сутрин при катастрофа между новозагорските села Сокол и Еленово. Петима са ранени. Те са пътували в автобус на път за работа. По непотвърдена информация пострадалите са работници на ТЕЦ-2.

Катастрофата е станала около 7.30 часа тази сутрин, когато автобусът, с който работниците са отивали на работа се е блъснал в дърво. По първоначални данни загиналите са шофьорът и един от работниците. При удара са ранени още петима. Те са откарани в болницата в Нова Загора за установяване на състоянието и оказване на медицинска помощ. На мястото на произшествието са екипи на Пътна полиция и експерти. Извършва се оглед, движението не е затруднено. Говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен  Първолета Мандинска  коментира, че все още се уточнява броят на пътниците в автобуса, тяхната месторабота, фирмата превозвач и причината довела до инцидента. След огледа, се очаква да бъде дадена и подробна информация за катастрофата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Пожарът в Свиленградско е локализиран

Пожарът в  Свиленградско е локализиран по всички фронтове и е под контрола на пожарната, съобщават от пресцентъра на областната управа в Хасково. Работи се за овладяването на едно огнище в посока с. Студена . На място остават всички 17 екипа на..

публикувано на 15.07.24 в 22:54

Хеликоптери ще помагат в битката с огъня край Стара Загора

Хеликоптерите , които ще помогнат в битката с огнената стихия край Стара Загора, се очаква да пристигнат  утре сутринта. Причината е, че има  забрана  да бъдат пилотирани в тъмната част на денонощието, каза областният управител на Стара Загора..

обновено на 15.07.24 в 22:43

Огънят настъпва към Старозагорските бани, изпепелена е постройка (СНИМКИ)

Гараж във вилната зона край Стара Загора изгоря, но няма пострадали хора или изпепелени къщи. Според кмета Живко Тодоров, благодарение на общите усилия на огнеборците, служителите на горското и доброволците, са спасени домовете и имотите на хората...

публикувано на 15.07.24 в 20:23
снимка: Живко Иванов

Затвориха пътя към Старозагорските минерални бани

Пътят от Стара Загора към Старозагорските минерални бани е затворен, съобщи репортер на Радио Стара Загора.  Огънят, който избухна около 15,30 ч. на хълм над Седмия километър, е стигнал до пътното платно и се е разпространил в част от дворовете на къщите в..

публикувано на 15.07.24 в 20:01

19-годишно момче пострада при пожар край свиленградско село

19-годишно момче пострада заради пламъците край свиленградското село Щит днес. Младежът е бил с баща и с брат и е правил опит да спаси пчелина си. Момчето е с изгаряния. След преглед в лечебницата в Свиленград веднага е бил транспортиран към пловдивската..

публикувано на 15.07.24 в 19:22

Огънят край Стара Загора наближава къщи от вилната зона

Пожарът, който бушува в района на Седми километър, вече е достигнал на около 500 метра от първите къщи на вилната зона. Автомобили на пожарната и на горското в Стара Загора са разположени непосредствено до домовете на хората, обясни за Радио..

публикувано на 15.07.24 в 19:12

Пожарът край Стара Загора се разраства, огънят тръгна към вилна зона

Частично бедствено положение обяви областният управител на Стара Загора Методи Марков. Това се налага заради п ожара над местността „7-и километър“ , който промени посоката си и вече з астрашава къщите в района . Военните имат готовност..

публикувано на 15.07.24 в 19:06
снимка: Николета Петрова

Пожарът край Стара Загора не застрашава населени места

Увеличават се екипите на пожарната, които гасят огъня над местността  "7-и километър" край Стара Загора. На място вече са четири екипа на старозагорската пожарна , един екип на пожарната в Казанлък и специализираната техника на Държавното..

публикувано на 15.07.24 в 16:47

От "Възраждане" предлагат законодателни промени срещу поправянето на изборни протоколи

От партия „Възраждане“ са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект, свързан с промени в Изборния кодекс, съобщиха в Стара Загора днес народните представители Искра Михайлова и Даниел Проданов. Промените, които те предлагат, са..

публикувано на 15.07.24 в 16:15
Снимката е илюстративна

Пожар гори край Стара Загора

Пожар гори в местността „7-и километър“ край Стара Загора. На място са два екипа на пожарната. Районът е опасен заради високата и суха растителност и близостта на боровата гора, а ситуацията се усложнява от вятъра, уточняват от пожарната...

публикувано на 15.07.24 в 16:06