Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново развитие по казуса "Бедечка"

Зелена светлина за индустриална зона "Загоре"

Държавата ще финансира изграждането на инфраструктурата на бъдещата индустриална зона „Загоре“. Решението оповести за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров след проведена днес работна среща с министъра на икономиката Емил Караниколов. Новината идва след месеци интензивни преговори между местната власт, работодателски организации и ресорното министерство за развитие на бизнес парк в областния град.

Община Стара Загора ще участва със 150 дка общинска земя. Теренът се намира в квартал „Зора“, в района на някогашното опитно поле. Съвместното дружество между централната и местната власт ще бъде вписано в Търговския регистър до седмица. Очаква се в новото юридическо лице преобладаващо участие да има Общината с 51%.

Инвеститорският интерес към Стара Загора ще расте предвид новите възможности и благоприятната бизнес среда, прогнозира Живко Тодоров.

Има развитие и по спорния казус „Бедечка“. До края на месеца се очаква правителството да смени собствеността на  военни терени, които да предостави на Община Стара Загора. С тях ще стане замяната на земи в едноименния район, съобщи кметът Тодоров. 

Цялото интервю на Таня Балабанова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на младежта кметът и заместникът му обсъдиха общи каузи за Ямбол с младите хора

Откритите пространства са приоритет за Ямбол, затова и активно се развиват парковете и спортната инфраструктура. Вече започна изграждането на скейт-парк, който ще бъде допълнен с нов парк за отдих, предназначен за всички младежи и техните гости...

публикувано на 14.08.24 в 13:20
ЕЦИХ Загоре

ЕЦИХ Загоре отвори процедура за безвъзмездно финансиране на иновации и дигитализация

Европейският цифров иновационен хъб Загоре (ЕЦИХ Загоре) отвори първата процедура за кандидати за безвъзмездно финансиране на иновативни идеи и дигитализация. За финансиране могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, малки дружества със..

публикувано на 14.08.24 в 11:08

Митрополит Николай донесе в Хасково чудотворна икона на Света Богородица

Пловдивският митрополит Николай пристигна снощи в Хасково, за да донесе в града чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Негово високопреосвещенство Николай бе посрещнат в..

публикувано на 14.08.24 в 09:53
Община Тунджа

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни..

публикувано на 14.08.24 в 09:39

56 млн. лева предоставя БЕХ на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Финансиране в общ размер на 56 млн. лв. се предоставя от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Горещото време продължава

Горещото време продължава. В сила е о ранжев код за високи температури за 10 области на страната. - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен,..

публикувано на 14.08.24 в 06:44

Продължава да пада нивото на язовирите "Копринка" и "Жребчево"

Нивото на водата в язовирите "Копринка" и "Жребчево" продължава да пада, но все още е далеч под санитарния минимум, става ясно от бюлетина на МОСВ за състоянието на водите от днес.    Язовир "Копринка" е пълен около 21%.  Общият обем на водоема е 142,214..

публикувано на 13.08.24 в 17:55

Хасковлия с 34 кражби остава в ареста

Съдът в Хасково остави в ареста днес 40-годишен мъж, който в досието си има 34 кражби и грабежи. Преди два дни в хасковски парк Емил Асенов заговорил жена, а след това задигнал телефона й и 180 лв. Мъжът е осъжан многократно. Според състав на Окръжен съд..

публикувано на 13.08.24 в 17:33

Сливен търси достойния за наградата "Д-р Иван Селимински"

Община Сливен вече приема номинациите за тазгодишната награда "Д-р Иван Селимински". Тя се присъжда за принос и постижения в опазването на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, в историческо-краеведческата дейност и в..

публикувано на 13.08.24 в 14:52

Четири училища в община Тунджа ще бъдат обновени по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“

Четири училища  в община Тунджа спечелиха проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.  Общата стойност на проектите е 58 899 лв. Близо 15 хиляди лева ще получат Основно училище „Христо Ботев“ в..

публикувано на 13.08.24 в 14:34