Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Приказна" е новата книга на топ гримьора Светлана Арсова


Книгата "Приказна" е изцяло за професионален грим, направен от Светлана Арсова и е продължение към първата й и единствена до сега българска книга за грим. Авторката е официален гримьор с дългогодишен стаж към редица списания, телевизионни и тетрални проекти, профилирани модни дефилета на български и чуждестранни дизайнери и конкурси за красота. След издаването на първата си книга "Гримирана" през 2005 г. основава и школа за грим, където е подготвила много доказали се специалисти в тази сфера. Снимка

"Имам какво да кажа. Гримът е кауза, въпреки че това е моя професия, никога не е било просто работа. В България трябва да имаме такава специализирана литература. Българката е много красива и изобретателна, нека запомни само едно, че дозата е най-важна за добрия грим", сподели за Радио Стара Загора талантливата Светлана Арсова.

"Гримьорът е художник и психолог", допълва тя. Затова и учи своите ученици да не оцветяват своите клиенти, а да извадят душевността от човека чрез грима. Новата книга "Приказна" може да бъде полезна и за професионални гримьори в началото на кариерата си, така и за жени, които имат нужда от самочувствие, смелост и които са готови да експериментират.

В прикачения файл може да чуете повече по темата от срещата на Поли Гънчева със Светлана Арсова.


Още от категорията

Сдружение „Бъдеще за децата“ с онлайн инициатива

Казанлъшкото Сдружение „Бъдеще за децата“ ще разработи онлайн пространство, в което ще се качват материали с полезна информация за родителите, които насърчават работата в домашни условия. При евентуална изолация, в каквато бяхме по-рано тази година,..

публикувано на 30.10.20 в 12:19

"История на България" от 1761 година издава Сдружение "Българска история"

История на България“ от 1761 година излиза от печат на 1- ви ноември, по случай Деня на народните будители. Изданието е подготвено за печат от екип на Сдружение „Българска история“. Съчинението на францисканския монах Блазиус Клайнер описва историята на..

публикувано на 30.10.20 в 12:08

Габровският камерен оркестър представя творчество на композитора Кирил Илиевски

Габровският камерен оркестър представя творчество на композитора Кирил Илиевски (1955-2019). Концертът на 1 ноември в зала "БИАД" на ул. "Раковски" 108 е част от съпътстващата програма на фестивала "Софийски музикални седмици", съобщиха организаторите. В..

публикувано на 30.10.20 в 12:04

Два века традиции в розопроизводството пази фамилия Папазови

В навечерието на Деня на народните будители в Казанлък подредиха изложба, посветена на 200 години от розотърговската дейност на фамилия Папазови.  Експозицията е проект на Исторически музей „Искра“ и Музея на фотографията и съвременните визуални..

публикувано на 29.10.20 в 15:00

„Под игото – 1894 - та“ на старозагорска сцена

На 09.11 от 19 часа в Държавна опера Стара Загора ще бъде поставена постановката „Под игото - 1894 - та“. 170 години от рождението на Иван Вазов. 75 години Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово „Под игото – 1894 – та“. Нова българска..

публикувано на 28.10.20 в 09:35

“My Mama Told Me” - пети самостоятелен сингъл на ALMA

Въпреки че е само на 17, ALMA продължава да владее публиката с таланта и разпознаваемия си вокал, както и да реализира нови успехи за музикалната си кариера. Само за последните няколко месеца сред тях се наредиха наградата “Дебют на годината“ от..

публикувано на 26.10.20 в 11:35

Отело и Дездемона двойка на сцената и в живота

В последната неделя на октомври насочваме вниманието ви към предстоящата премиера на "Отело", на сцената на Държавна опера Стара Загора. Пандемията COVID-19 промени датата на откриването на сезона, от 23 октомври на 6 ноември, но това означава повече..

публикувано на 25.10.20 в 16:49

Най-после потвърдена е истинската възраст на Апостола

Нов труд, озаглавен „ По следите на Левски и БРЦК – нови османски документи“, излезе неотдавна на книжния пазар. Научни редактори на документалния сборник са проф. Пламен Митев, д-р Милена Тодоракова и доц. Християн Атанасов, а съставители: проф...

публикувано на 23.10.20 в 15:50
Любомир Михайлов

Любомир Михайлов: "Чувството за хумор е божи дар"

Любомир Михайлов е роден на 26 септември 1950 г. в Каварна. Завършва строително инженерство в София и сам се изгражда като художник. Има интереси в областта на карикатурата, илюстрацията, оформлението на книги, плаката и графичния дизайн. Работил е..

публикувано на 23.10.20 в 15:47

Европейската седмицата на програмирането отбелязаха в СУ „Христо Смирненски“

Ученици от шести клас представиха пред своите съученици от пети клас мултимедийна презентация на тема „История на изчислителната техника“. Те говориха за възникването, поетапното развитие и усъвършенстване на изчислителната техника. Разказаха и..

публикувано на 23.10.20 в 13:23