Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" се изложи срещу последния(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

| обновено на 17.03.18 в 16:53
9
Снимка: Живко Иванов- Радио Стара Загора

"Берое" развали сериозно добрите впечатления от последните си изяви, завършвайки при нулево равенство с последния "Витоша" Бистрица в последния кръг от редовния сезон на Първа професионална футболна лига. Пред едва 400 зрители възпитаниците на Александър Томаш излязоха лежерно и несериозно и закономерно не съумяха да победят аутсайдера в шампионата.

От състава на "Берое" отсъстваха наказаният Педро Еуженио и контузените Иван Бандаловски и Георги Динков. Вратарят Душан Перниш и левият бранител Матеус Леони получиха почивка, като на техните места стартираха Георги Аргилашки и капитанът Веселин Пенев. Останалите в защита бяха Милен Желев, Иван Иванов и Камен Хаджиев, Мартин Райнов, Карлос Охене и Марко Адамович действаха в средата на терена, а триото в предни позиции бе съставено от Борислав Цонев, Рубен Бригидо и Мартин Камбуров.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на емблематичния и незабравим Димитър Чонков - Чонката, който години наред бе водач на беройската агитка в най-смутните времена на тоталитарната диктатура. Чонката остана до последния си дъх предан бероец, въпреки множеството травми, които са му били нанасяни през годините от тогавашните милиционери.

Беройци влязоха малко трудно в срещата, като в нейното начало трудно стигаха до вратата на добре подредените в отбрана гости. Първият удар дойде в осмата минута и бе дело на Марко Адамович, който стреля от около 25 метра встрани от вратата. Следващата интересна ситуация дойде осем минути по-късно, когато Рубен Бригидо центрира опасно в наказателното поле, но нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата. След още осем минути след изпълнение на ъглов удар топката стигна до Иван Иванов на точката на дузпата, но той неспокосано я изпрати в аут. В 33 -та Мартин Камбуров стреля от удобна позиция от фаул в аут. Пет по-късно гостите отправиха първия си удар по посока Георги Аргилашки. Той бе дело на Румен Гьонов по диагонал отляво на беройската врата и бе избит в конер от Аргилашки.

Снимка

На почивката Серджиу Негрут замени Марко Адамович. Още с подновяването на играта старозагорци успяха да създадат опасност пред вратата на "Витоша". Бригидо нахлу отдясно в наказателното поле, премина през двама играчи на гостите, но при опита да върне топката към точката на дузпата пасът беше пресечен. Първото чисто положение в срещата съвсем логично се откри пред "Берое". Отново Рубен Бригидо проби отдясно, премина през защитник на гостите и пусна коженото кълбо към останали на празна врата Мартин Камбуров. Деветката на старозагорци обаче вече бе тръгнал в обратна на подаването посока и топката остана зад него, при опита все пак да я овладее и стреля, голмайсторът се засуети и тя беше изчистена в тъч. 

Последваха минути на безплодно владеене на топката за домакините, които действаха твърде бавно, мудно и шаблонно, за да стигнат до положение за гол. В 73-та минута Карачанаков се появи на терена на мястото на Веселин Пенев и по този начин "зелените" заиграха с трима в отбрана. Крилото пораздвижи играта в предни позиции, направи някои добри пробиви, пробва и да шутира, но всичките му усилия не се увенчаваха с успех. В 81-та минута Александър Томаш реши да върне формацията с четирима в отбрана, заменяйки Бригидо с Матеус Леони. До края на срещата заралии продължиха с безплодните опити да застрашат вратата на гостите, но опитите им останаха все така безрезултатни.

Снимка

Тази грешна стъпка може да струва много на "Берое" в битката за призовите места в шампионата. "Зелените" събират 45 точки и финишират първата фаза на първенството с 45 точки, с 6 повече от петия "Ботев" и с 5 по-малко от "Левски". И двата отбора обаче са с мач по-малко. Беройци ще започнат участието си в първата шестица с гостуването на третия в редовния сезон "Левски". Мачът ще се играе в края на месеца. В близките дни се очаква БФС да обяви програмата по дни и часове.

"Берое" - "Витоша" Бистрица 0:0

"Берое": Георги Аргилашки, Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Веселин Пенев - капитан( 73 мин. - Антон Карачанаков), Мартин Райнов, Карлос Охене, Марко Адамович( 46 мин. - Серджиу Негрут), Борислав Цонев, Рубен Бригидо - 12 мин. жълт картон( 81 мин. - Матеус Леони), Мартин Камбуров; старши треньор: Александър Томаш

"Витоша" Бистрица: Николай Георгиев, Румен Гьонов, Николай Христозов, Петко Цанков, Венцислав Бонев, Георги Ангелов, Лъчезар Котев, Четин Садула, Даниел Пеев( 84 мин. - Михаил Петров), Стефан Христов( 70 мин. - Григор Долапчиев - 82 мин. жълт картон), Ангел Стоянов - 80 мин. жълт картон( 88 мин. - Георги Амзин)

Главен съдия: Владимир Вълков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43

Боксьорите от „Боруй“ спечелиха злато и бронз от Държавния шампионат

Състезателите на клуб „Боруй“ спечелиха титла и бронзов медал от завършилия днес в Плевен Държавен личен шампионат по бокс. Възпитаниците на треньора Валери Тачев изиграха много добри двубои и заслужиха два медала. Георги Нойков в..

публикувано на 06.07.24 в 17:08