Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районен съд - Стара Загора награди участниците в проведения за първи път конкурс за есе и рисунка

Районен съд – Стара Загора отвори днес вратите си  за всички граждани, желаещи да се запознаят  с дейността на институцията.  Инициативата се осъществява във връзка с 16 април – Ден на Българската Конституция и професионален празник на юристите и цели популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.

За първи път тази година Старозагорският районен съд проведе и конкурс за детска рисунка и есе в две възрастови групи, а днес бяха раздадени и наградите на всички отличени участници. За учениците от  гимназиалните класове бе предвидена специална лекция за безопасното използване на интернет и социалните мрежи.

Репортаж от деня на отворените врати в Районен съд- Стара Загора чуйте в звуковия файл:




Снимки от награждаването в галерията:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора

11 сгради в Стара Загора са одобрени за саниране

11 жилищни сгради в община Стара Загора са одобрени за саниране в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от областния информационен център. По една одобрена сграда имат и в общините Казанлък и Чирпан. Общо..

публикувано на 02.08.24 в 15:55

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на Програма „Култура“

Творческата лаборатория „Без корени“ е първият реализиран проект на новата програма „Култура“ на Община Стара Загора, съобщи Милена Желева, ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя поздрави екипа на кукления театър и добави, че проектът е бил..

публикувано на 02.08.24 в 15:23

Многократно са се увеличили болните от салмонелоза в Ямболско

Броят на заболелите от салмонелоза в Ямболска област е многократно по - голям в сравнение с миналата година, отчитат от Регионалната здравна инспекция.  С инфекцията от началото на годината са регистрирани 22 – заразени. За сравнение миналата година за..

публикувано на 02.08.24 в 14:22
Снимка: Старозагорска митрополия

Митрополит Киприан ще отслужи св. Литургия в Потопената църква край яз. „Жребчево"

На 3 август (събота) в 9:00 часа, за шеста поредна година, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Божествена св. Литургия в Потопената църква край яз. „Жребчево", съобщават от Старозагорската митрополия. Потопената църква..

публикувано на 02.08.24 в 14:18

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол дариха средства за пострадалите от огнения ад жители на боляровските села Воден и Крайново. Малчуганите сами изработиха продукти, организираха базар и събраните средства предоставиха на хората, които останаха без свой дом. „Благодарим Ви за..

публикувано на 02.08.24 в 12:37
Снимката е илюстративна

Мъж е с опасност за живота след падане от електрически скутер

43-годишен мъж е с опасност за живота след падане от електрическа тротинетка.  По информация на полицията на 01.08.2024г., в 02.40ч., в гр.Стара Загора мъжът се е движел с индивидуално електрическо превозно средство по ул."Св. Отец Паисий". На..

публикувано на 02.08.24 в 11:38

Предадоха на съд 25-годишен за трафик на мигранти

Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 25-годишен български гражданин за трафик на мигранти. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 31.07.2024 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на гр. Чирпан, обл. Стара Загора, чрез..

публикувано на 02.08.24 в 11:29
Снимки: Община Хасково

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен. Няма пряка опасност за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново.  Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП..

публикувано на 02.08.24 в 09:53

Задържаха старозагорец шофирал дрогиран

48-годишен старозагорец е хванат от полицаите снощи да шофира "Порше" дрогиран. Той е заловен от автопатрул в димитровградското село Радиево, съобщават от ОД на МВР Хасково. Проверката с техническо средство показала, че старозагорецът е..

публикувано на 02.08.24 в 09:48

Специализиран автомобил получи пожарната в Чирпан

Нов специализиран автомобил получи Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. Той е един от шестте в страната, които са осигурени чрез Фонда за пътна безопасност и ще бъде на разположение на пожарната в..

публикувано на 02.08.24 в 09:32