Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десетокласници от Стара Загора са финалисти в "Аз готвя най-добре"

Десетокласниците Илияна Илиева и Кольо Иванов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня" в Стара Загора са сред 11-те финалисти на конкурса „Аз готвя най-добре“. 12-ят участник ще бъде определен с онлайн гласуване до 25-ти май.

Конкурсът се провежда за трета година и е част от българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование със съдействието на Кулинарна академия HRC. Участниците в състезанието, което ще се проведе на 1-ви юни в София в базата на кулинарната академия, са от 4-те професионални училища с паралелка „готвач“ в Стара Загора, Бургас, Добрич и Перник. Победителят ще получи парична награда от 2 000 евро и избор за обучение в професионален курс за майстор-готвачи. Подгласниците му ще получат по-малки парични суми, съобщи за Радио Стара Загора Ива Тончева, „Връзки с обществеността“ към проекта „ДОМИНО“.Още от категорията

Стефан Янев

Президентът назначи Стефан Янев за служебен премиер

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщи прессекретариата на държавния глава. С друг указ държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание..

публикувано на 11.05.21 в 13:04
Паметникът в двора на Профилираната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък

В Казанлък е вдигнат първият паметник на светите братя Кирил и Методий

Профилираната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък днес отбелязва патронния си празник и изпраща новите си абитуриенти. Малко известен факт е, че в двора на гимназията е вдигнат първият в страната паметник на светите..

публикувано на 11.05.21 в 12:46

Балетът „Дон Кихот“ на сцената на Старозагорската опера тази вечер

На 11 май от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен отново балетът „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. В спектакъла ще участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера - Стара Загора. "С огромно..

публикувано на 11.05.21 в 11:23
www.library-haskovo.org

Дни без глоби и такси в РБ "Христо Смирненски" в Хасково

Дни без глоби и такси между 10 и 13 май обявява Регионална библиотека “Христо Смирненски“ в Хасково . Само до обяд в първия ден от кампанията 60 души са се пререгистрирали или пък записали за първи път, обобщи директорът   Валерия..

публикувано на 11.05.21 в 09:07

Светиниколското училище в Стара Загора чества 180 години

Шесто основно училище „Свети Никола“ празнува 180 години светско образование в Стара Загора. По повод годишнината ще бъде представен специален спектакъл   за създаването на Светиниколското училище, каза в аванс директорът Дарина Гайдарова. С..

публикувано на 11.05.21 в 08:49

Откриват Областната панорама на професионалното образование в Стара Загора

12 училища, Тракийски университет и Центъра за кариерно развитие ще вземат участие в тазгодишната Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Организатори са Община Стара Загора и Регионално управление на..

обновено на 11.05.21 в 08:14

Църквата почита Светите братя Кирил и Методий

На 11 май Българската православна църква почита паметта на Светите братя Кирил и Методий, канонизирани като светци от Българската православна църква. На името на Кирил е наречена създадената по-късно азбука, която става основа на всички славянски езици -..

публикувано на 11.05.21 в 07:29

Сливен отбеляза 181 години от рождението на Хаджи Димитър

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя и почетен караул пред паметника на войводата Хаджи Димитър в Сливен беше отбелязана 181-ата годишнина от рождението му. С решение на Общинския съвет от 1999 година 10 май  в Сливен се отбелязва като ден на..

публикувано на 10.05.21 в 18:10

Анализатор: Разкритията в парламента говорят за чудовищно задкулисие

„Партиите не осъзнаха задълженията, които им вменява представителната демокрация. Предизборните нагласи бяха пренесени в Народното събрание и затова разбирателство не бе реализирано“. Така коментира края на 45 парламент, останал в демократичната..

публикувано на 10.05.21 в 17:45

В Чирпан се възроди Младежкият общински съвет

След няколко годишно прекъсване, младите хора в Чирпан избраха свой Младежки общински съвет по инициатива на кмета Ивайло Крачолов. Петнадесетте представители  на училищата в общината, определени след вътрешен избор на ученици и учители ще представят..

публикувано на 10.05.21 в 17:39