Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Банов засади свое дръвче в Алеята на липите пред Операта в Стара Загора /СНИМКИ/

Големият български актьор Васил Банов, познат на зрителите от многото си успешни роли в киното, театъра и телевизията, стана шестият артист, носител на специалната награда за цялостен принос в киното – статуетка „Златна липа“. Днес той засади и свое дръвче в Алеята на липите пред Операта в Стара Загора, където вече цъфтят липите на Мария Статулова, Джанкарло Джанини, Татяна Лолова, Васил Михайлов и Гинка Станчева. Преди това той сподели, че фестивалът „Златната липа“ в Стара Загора ще бъде успешен и занапред, защото е много естетски и подреден.

Пред медиите и гостите на фестивала Васил Банов сподели още, че винаги казва на продуцентите и режисьорите дали му харесват предлаганите роли. Според него да бъдеш актьор не е забавление, а отговорна работа, чиято цел е да удовлетвори зрителите. 

Шестото издание на фестивала „Златната липа“ продължава с пълна сила днес. В 17 часа в Залата на Операта ще бъде началото на българското предложение в конкурсната програма на фестивала с филма„Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Откриха информационната кампания по директните плащания в Стара Загора

Министерството на земеделието и храните откри информационната кампания по директните плащания в Стара Загора. На срещата в общинска зала „Славейков“ присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов, експерти  и десетки..

публикувано на 14.05.24 в 14:36
Снимката е илюстративна

Ремонти на пътища за над 8млн.лв. започват в община Тунджа

До месец в община Тунджа започват ремонтните дейности на два пътни участъка между селата Тенево – Генерал Инзово и Коневец – Маломир. 8,3млн.лв. от държавния бюджет са осигурени за изпълнение на дейностите. Пътищата между селата са в тежко състояние и..

публикувано на 14.05.24 в 13:05

Произшествие затруднява движението по пътя Стара Загора-Димитровград

Пътно произшествие затруднява трафика по път I-5 Димитровград - Стара Загора, съобщиха от АПИ. Инцидентът е станал около 11.30 часа. Движението в посока Стара Загора  се осъществява в една лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 14.05.24 в 11:56

Над 1350 деца от община Стара Загора ще прекрачат училищния праг през новата учебна година

Днес в 12:00 ч. отварят системата за електронно записване на първокласниците за учебната 2024-2025 година. "В националната база данни в училищното образование първокласниците в община Стара Загора са 1350, но се очаква техния брой да нарасне, тъй като..

публикувано на 14.05.24 в 11:05

Взрив в дома на криминално проявен мъж от Хасково

Взрив в хасковски дом тази сутрин към 5.30 ч. Инцидентът е станал в дома на 45-годишен мъж, който е криминално проявен, осъждан за наркотици. Откаран е с 40% изгаряния по тялото в пловдивска болница. Пострадалият е с прякор Руснака, съобщава..

публикувано на 14.05.24 в 09:49

Зачестяват случаите на меланом в Стара Загора

През 2023 година в Стара Загора са регистрирани 33 нови случая на меланом и 6 - в Сливен. Към момента общо 355 пациента са на активно лечение. Това съобщи за Радио Стара Загора Д-р Божидара Костова, медицински онколог в Комплексен онкологичен център –..

публикувано на 14.05.24 в 09:35
Петър Ганев

По-добрата бизнес среда у нас минава през реформи в пенсиите и в здравното осигуряване

По-привлекателният бизнес климат и пазар на труда в България минава през реформи в сферите  на държавното обществено осигуряване и здравеопазването. Такова е мнението на икономиста Петър Ганев, старши изследовател в Института по пазарна икономика.  По..

публикувано на 14.05.24 в 08:10
Служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов (вдясно) дадоха брифинг в МС -  13 май 2024 г.

Пенсиите се вдигат с 11%, потвърди служебният премиер

Днес се очаква  на Надзорен съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) представителите на изпълнителната власт да подкрепят предложението, което ще направи служебният социален министър за 11% увеличение на пенсиите. Това заяви служебният премиер..

публикувано на 14.05.24 в 05:06

Остава облачно, на отделни места ще вали дъжд

Днес облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони ще са временно интензивни и значителни по количество. В източната половина на..

публикувано на 14.05.24 в 05:01
РЗИ, Стара Загора

Четири бременни са избрали да се ваксинират срещу коклюш в Старозагорско

Четири бременни жени от област Стара Загора са избрали да си поставят препоръчителната ваксина срещу коклюш в разкритите кабинети в Регионалната здравна инспекция и в ДКЦ 1. 10 случая на коклюш са регистрирани в област Стара Загора от началото на..

публикувано на 13.05.24 в 16:42