Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2-годишно дете и три жени загинаха при тежка катастрофа на АМ "Тракия"

| обновено на 01.07.18 в 15:14
Снимка: БГНЕС

2-годишно дете и три жени загинаха при жестока катастрофа на автомагистрала "Тракия", станала на 107-ми километър в посока Бургас. Те са пътували  за Турция в миниван с немска регистрация. Другите пътници в автомобила - мъж, съпругата му и 7-годишното им дете са били откарани в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив с леки наранявания. 
Катастрофата е станала малко след 6 часа, като автомобилът, пътуващ за Турция се е  блъснал в  камион, намяляващ скоростта, за да навлезе  в аварийната лента. След удара колата се е преобърнала  и на място загиват 2-годишното дете и трите жени - на 24, 29 и 50 години. Пътувалото с тях семейство е напуснало болницата след извършените прегледи. 
Няма данни за употреба на алкохол и наркотици от 36-годишния шофьор на камиона. С дрегер за алкохол е тестван и шофиралият колата турски гражданин, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама души пострадаха при друга  катастрофа на пътната отсечка от Бургас в посока Поморие, след военно-почивен дом Сарафово. Движението в района вече в възстановено. 

В София  се ремонтират основни булеварди. Движението на трамвай номер 7 по бул."България" е спряно.
Ремонт има и на бул. "Васил Левски", в участъка от Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" до бул. "Патриарх Евтимий".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!