Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" изпусна победата срещу шампиона "Лудогорец"(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

16
Снимка: Живко Иванов

В първата си домакинска среща за новия футболен сезон "Берое" не успя да победи шампиона на България "Лудогорец" завършвайки наравно 1:1. Старозагорци са тимът в днешния двубой от втория кръг на Първа професионална лига, който може да съжалява повече за пропуснатите три точки, тъй като се отчете с цели 4 сериозни пропуска. И двата гола в срещата паднаха през втората част, а близо две хиляди души по трибуните видяха интересен двубой, изпълнен с неочаквано много положения за родната футболна действителност. 

Футболистите на "Берое" започнаха по-организирано двубоя и още във втората минута бяха близо до това да поведат в резултата. При атака през центъра Иван Минчев намери пред дъгата на наказателното поле Борислав Цонев, който умело избегна шпагата на Сисиньо и стреля от около 14 метра. За жалост на феновете по трибуните топката попадна в горната греда. На свой ред "Лудогорец" отговори с опасна комбинация между Марселиньо и Мисиджан, но последният бе блокиран от Иван Бандаловски в наказателното поле на домакините. Старозагорци отново бяха близо до заветното попадение в 10-та минута, когато пак Борислав Цонев бе главно действащо лице. След многоходова комбинация коженото кълбо попадна в десетката на заралии, но от 15 метра вляво от стража на "орлите" ударът на Цонев не успя да намери очертанията на вратата. Постепенно шампионът на България наложи териториален натиск. В 23-та минута Марселиньо стреля от пряк свободен удар, но топката премина встрани от вратата на Душан Перниш. 

В 38-та минута играчите на "Берое" се отчетоха с нов голям пропуск. При центриране от фаул капитанът Мартин Райнов изпревари вратаря на гостите, но от 3 метра прати с глава коженото кълбо в аут. Само минута по-късно новото попълнения на старозагорци Меска изпусна 100% положение след неразбирателство в отбраната на шампионите. Рафаел Форстър получи неудобна топка от Кампаняро, Меска отне и останал сам срещу Ренан опита да го преодолее технично, но стражът съумя да избие в ъглов удар. До края на полувремето гостите се отчетоха с два ъглови удара, от които не последва нищо по-интересно. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство, от което по-недоволни можеха да бъдат домакините.

Снимка

Вторите 45 минути на градския стадион "Берое" в Стара Загора започнаха повече от ударно. Двата отбора размениха няколко опасни атаки, а при една от тях напълно нелогично с оглед показаното на терена "Лудогорец откри резултата. В 59-та минута Мисиджан овладя дълъг пас от дясно, подаде на стартирали зад гърба му Сисиньо, а той с пас по трева намери непокрития в наказателното поле Марселиньо. От около 9 метра капитанът на разградчани не сгреши и с плътен удар прати топката в мрежата зад Душан Перниш.

Попадението по никакъв начин на стресна домакините и точно 180 секунди по-късно феновете по трибуните ликуваха. След цинтриране от дясно по нападението на старозагорци защитата на "Лудогорец" не успя да изчисти топката добре и тя попадна в Александър Цветков. Играчът на "Берое" шутира, но ударът му бе париран, топката обаче се оказа в краката на Мартин Райнов и с невероятна тупалка от около 25 метра капитанът на "зелените" не остави никакви шансове на стража на гостите, правейки резултата 1:1.

Снимка

Веднага след попадението страши треньорът на домакините Александър Томаш прибягна до първата смяна. В игра на мястото на Меска влезе Вандерсон Коста. Именно той бе близо до отбелязването на второ попадение за "Берое", но далечният му удар бе избит с вещина от Ренан. В 75-та минута заралии извършиха и втора смяна. Иван Минчев напусна, а на негово място в игра се появи Рубен Бригидо. До края на срещата Александър Томаш използва и трета си смяна, заменяйки легендата на българския футбол Мартин Камбуров с Георги Ангелов. В минутите до края и двата тима като че ли бяха сметнали, че точката ги удовлетворява и темпото видимо спадна. Зачестиха и по-острите влизания, но главният съдия Ивайло Стоянов се въздържа от показването на картони. До края резултатът не бе променен и "Берое" и "Лудогорец" си поделиха по една точка. Така след два изиграни кръга заралии са с актив от 2 точки.

В следващия двубой възпитаниците на треньора Александър Томаш ще се изправят срещу градския съверник "Верея". Срещата е на 3 август(петък) от 20:45ч. на стадион "Трейс Арена".


Състави:

"Берое": Душан Перниш, Ерол Алкан, Буемеска Бангна, Александър Цветков, Мартин Райнов(к), Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Иван Бандаловски, Александър Василев, Камен Хаджиев, Иван Минчев;

старши треньор: Александър Томаш

"Лудогорец": Ренан дос Сантос, Натанаел, Неусиано Гусмао, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Яцек Горалски, Густаво Кампаняро, Марсело(к), Върджил Мисиджан, Жоао Паоло, Якуб Свиерчок;

старши треньор: Пауло Аутори



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13

Три титли извоюва клуб „Траяна колоездене“ в триатлона

През следващата седмица в Австрия предстои силен турнир по колоездене. Надпреварата е в продължение на четири дни и включва пет етапа. „Ще участваме с четирима състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мартин Гарчев, треньор на клуб „Траяна..

публикувано на 05.08.24 в 15:56

Живко Петков ще участва в „Мистър Олимпия“

На 11 и 12 октомври в Лас Вегас ще бъде проведен турнирът „Мистър Олимпия“. В най-авторитетното състезание по културизъм ще участва и старозагорецът Живко Петков. Това бе обявено на среща в Община Стара Загора, на която присъстваха кметът..

публикувано на 05.08.24 в 15:06

Живко Желев: Загубихме тежко първия си мач в Съединение

"Загубихме тежко първия си мач в началото на първенството. За мен това бе пълна катастрофа. Визирам представянето ни срещу "Гигант" в Съединение. Нямам идея защо така се получиха нещата, но се надявам бързо да се върнем на правилния път. Предстои..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Кризата в щангите продължава

В следващите дни на подиума на Олимпиадата в Париж ще излязат участниците във вдигането на тежести. „Нашите състезатели са добре подготвени“, коментира пред радио „Стара Загора“ Стоян Добрев, треньор на националите Валентни Генчев и Габриел..

публикувано на 02.08.24 в 14:38

В клуб „Георги Вангелов“ се подготвят за важни домакинства

На 8 септември в Раднево ще бъде проведен традиционния турнир по народни борби „Крилат Димо“. Състезанието се провежда на трева, схватката е до туш, а при равенство започва точкуване. „От клуба ни всички ще участват, от деца родени през 2017..

публикувано на 01.08.24 в 11:00

В „Център Голд Степ“ продължават подготовката

В старозагорския клуб за спортни танци „Център Голд Степ“ продължават подготовка и през летните месеци. В този период обаче дейността е по-ниска в състезателен аспект, а първите стартове ще бъдат през есента. „Децата имат нужда от почивка,..

публикувано на 31.07.24 в 15:09

Митко Илиев: Предстоят ми още състезания и се надявам на нови титли

На пресконференция в Община Стара Загора ММА боецът във версия муайтай Митко Илиев бе награден със специален плакет от кмета на Стара Загора, Живко Тодоров. "Благодаря за вниманието към мен. В началото на юли станах световен шампион за аматьори във..

публикувано на 31.07.24 в 07:59

Клуб „Торнадо“ приключи сезона с турнир в Албена

Няколко представители на старозагорския клуб „Торнадо“ участваха в международна спартакиада по тенис на маса в курорта Албена. Край зелените маси застанаха тенисисти от България, Молдова, Румъния, Турция и Израел във възрасти 30-39, 40-49,..

публикувано на 29.07.24 в 14:09

Първо ново попълнение за баскетболния "Берое"

Мартин Русев е първото попълнение в мъжкия отбор на баскетболния "Берое" за новия сезон , съобщиха от клуба. Той е на 20 години, висок е 188 см и играе на позицията гард. Има мачове за ЦСКА в НБЛ, както и за всички формации от школата на "армейците"...

публикувано на 26.07.24 в 16:20