Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират детските площадки в Стара Загора

Почти 50 детски площадки на територията на централната част и кварталите на Стара Загора се ремонтират това лято. За целта са осигурени над 50 000 лв. от общинския бюджет. Извършва се доставка и монтаж на повредени съоръжения за игра и паркова мебел.

През първия етап на строително-монтажните работи ще бъдат ремонтирани 21 детски площадки на обща стойност 19 283,40 лв. Вторият етап обхваща обновяването на 28 места за игра, а количествено-стойностната сметка за СМР е 32 488,80 лв.

Извършва се ремонт на оградите на детските площадки като се монтират  дървени летви и детайли на място на липсващите или счупени такива. Ще се поставят нови врати на детските площадки, подменят се повредените елементи на детските съоръжения. Възстановява се ударопоглъщащата каучукова настилка, кошчета за отпадъци и други елементи.

Някои от ремонтите се налагат заради амортизация на съоръженията, но повечето са за ликвидиране на последствията от вандалски прояви.

Изграждането на нови, безопасни детски и спортни площадки във всички квартали на Стара Загора е записано в Програмата за управление на кмета Живко Тодоров за мандат 2015-2019 година.

Досега по време на неговото управление са изградени над 50 нови детски площадки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа днес

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

обновено на 03.07.24 в 07:23

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа днес. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното..

публикувано на 03.07.24 в 07:17

Оранжев код за валежи и гръмотевични бури

За днес е обявен оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в областите Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно..

публикувано на 03.07.24 в 07:00

За опасност от пожари предупреждават от Областна администрация Стара Загора

Във връзка със зачестилите случаи на пожари по време на пожароопасния летен сезон и с цел предотвратяване на риска от пожари в земеделски площи, сухи треви и горски територии в Област Стара Загора, Областният управител Ива Радева и Регионална..

публикувано на 02.07.24 в 16:23

Предадоха детски послания на зам.-кмета на Стара Загора Павлина Делчева

Посланията на децата, участници в заключителната сесия на проекта „ЗАЕДНО“, чиято цел беше да ги насърчи активно да изразяват позицията си по важни за тях теми, бяха предадени на зам.-кмета на Община Стара Загора Павлина Делчева. Своята благодарност към..

публикувано на 02.07.24 в 16:18

Два големи пожара гасят в Старозагорско

Два пожара гасят огнеборците в Старозагорско. Заради пламнали храсти и треви край жп спирка Ягода е спрян влака от Горна Оряховица и Стара Загора.  Сигнал за пожара между селата Ягода и Ръжена е подаден малко преди 12 часа. Запалили са се сухи..

публикувано на 02.07.24 в 14:41

Инцидент затруднява движението по магистрала "Тракия" край Чирпан

Временно движението при км 159 на АМ „Тракия“ в посока София е ограничено поради пътно произшествие, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инцидентът е станал между два камиона, разсипан е част от превозвания товар по пътното платно. Няма..

публикувано на 02.07.24 в 13:56

Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи" този уикенд в Стара Загора

На 6 юли /събота/, от 9.30 часа ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици". Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи". Това съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 02.07.24 в 13:50

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Предстои затваряне на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Това ще се случи от утре, 3 юли 2024 г., и ще продължи до 15 юли, включително , съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Временната организация на..

публикувано на 02.07.24 в 13:48
Йордан Йорданов

156 разрешения за работа на непълнолетни в област Стара Загора

Непълнолетните могат да работят само след изричното разрешение на Инспекцията по труда, а о т началото на годината работодатели от област Стара Загора са потърсили 156 такива разрешения, съобщи Йордан Йорданов, началник отдел „Административно,..

публикувано на 02.07.24 в 13:34