Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Две нови скулптури красят парк „Розариум“ в Казанлък

| обновено на 01.09.18 в 14:25
Снимка: Община Казанлък

Две нови скулптури красят парк „Розариум“ в Казанлък. Днес те ще бъдат официално представени, непосредствено преди концерта на Габровския духов оркестър в парка, който е насрочен за 19 часа. Двете скулптури са изборът на комисията в обявения през миналата година от Община Казанлък Национален конкурс за паркова пластична композиция в парк „Розариум“. Те са определени като най-близки до оформлението за парково пространство. Оценено е било и съчетаването им с архитектурата на новата сграда на Музея на розата. Новите скулптури са „Розов цвят“ с автор Светослав Недев и „Роза“ на Кирил Георгиев, разказа Сребра Касева, началник кабинет на кмета в община Казанлък:Още от категорията

Стара Загора

В 212 секции в община Стара Загора ще се гласува в неделя

Общо 212 са избирателните секции в община Стара Загора. От тях 150 са в града, 54 са в селата, 4 са в специализирани институции и 4 са ПИК (с подвижна избирателна кутия). Избирателите в списъците са общо 139 077, сочи справката към днешна дата на..

публикувано на 30.09.22 в 18:10

Трети Празник на тиквата стягат в старозагорското село Дълбоки

За трети път, в старозагорското село Дълбоки се събират за Празник на тиквата. На 8 октомври (събота), от 10.00 часа, организаторите от дълбошкото НЧ „Развитие – 1878" канят на пъстро тържество с много песни, танци и забавни игри. Плодовият зеленчук ,..

публикувано на 30.09.22 в 16:18

Възстановява се движението по ул. „Августа Траяна" в Стара Загора

След 16.00 часа днес ще бъде възстановено преминаването на МПС по ул. „Августа Траяна" в Стара Загора. Причината за въведените ограничения до момента беше мащабният проект за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в града, изпълняван от..

публикувано на 30.09.22 в 16:08

Иван Иванов: КЕВР дава зелена светлина на интерконектора

КЕВР дава зелена светлина интерконекторът "Комотини-Стара Загора" да влезе в експлоатация утре. Това каза на брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, предаде БГНЕС. Иван Иванов заяви, че КЕВР чрез приети от..

публикувано на 30.09.22 в 15:49

Спецакция на полицията и в Свиленград

Специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност се провежда в Сливенград. До този момент са задържани двама чужденци, които пребивават незаконно в страната. Те отказват да съдействат на полицията за установяване на..

публикувано на 30.09.22 в 13:57
Ваня Карабойдева

Д-р Ваня Карабойдева е новият директор на РЗИ – Стара Загора

Д-р. Ваня Карабойдева е новият директор на Регионална здравна инспекция – Стара Загора (РЗИ). Тя е назначена на 29 септември със заповед на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, след спечелен конкурс, съобщиха от РЗИ - Стара Загора...

публикувано на 30.09.22 в 13:51

Педагогическият факултет на Тракийския университет изпрати 209 абсолвенти

Тържествено бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2022 г. от Педагогически факултет на Тракийския университет. Своите дипломи получиха 190 бакалаври и 19 магистри, съобщи за Радио Стара Загора деканът на Факултета по педагогика професор..

публикувано на 30.09.22 в 13:44
Мюнхен е топ дестинация за международни студенти

Завръща се интересът на българите към образование в чужбина

Интересът към придобиване на висше образование зад граница е нараснал с 21% през тази година спрямо 2021 г. по данни на проект "Световно образование".  С 13% повече са записаните студенти, които стартират своето обучение в чуждестранни университети от..

публикувано на 30.09.22 в 12:06

Лек ръст в цените на стоките от потребителската кошница

Към днешна дата потребителската кошница е с два лева по-скъпа от миналата седмица т.е. 99 лева. Много дълго време, цяло лято, имахме стабилен пазар без промени в цените, но сега се усеща леко повишаване във всички стоки. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 30.09.22 в 15:05

Огромни незаконни сметища са се образували на границата с Турция заради мигрантите

Огромни незаконни сметища с отпадъци от мигранти  са се появили на метри от границата с Турция, предупреди кметът на община Болярово Христо Христов. Сигнали са подадени до областния управител на Ямбол Георги Чалъкъв и екоинспекцията в Стара Загора...

публикувано на 30.09.22 в 11:42