Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чирпан отбелязва своя празник

Чирпан

Днес е празникът на Чирпан. Със средновековен форум "Наше минало" Историческият музей в се включва в тържествената програма на града, а в галерия „Георги Данчов - Зографина“ ще бъде открита изложба с творби на местни автори, която е посветена на починалия преди броени дни Никола Манев. 

Фестивалът започва в 11.30 часа в двора на Историческия музей. Той се провежда за четвърти път и в него ще вземат участие майстори в изработката на кожени изделия, бижута, монети и плетени ризници, съобщи директорът на музея в Чирпан Галина Генова:

"Тази година ще има много нови неща. Ще могат да се видят бижутерство, антична кулинария, хвърляне на копия, стрелба с лък - неща, които са характерни за Средновековието."

Отново днес в Чирпан галерия "Георги Данчов - Зографина" ще отвори вратите си в 12 часа за изложба на 42 творби на 17 автори, която е посветена на починалия преди броени дни Никола Манев. Поклонението пред урната с праха на големия живописец ще бъде на 9-и септември от 9 часа в двора на някогашната Тянкова къща. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!