Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Човек трябва да тръгне от някъде и да започне да създава, категоричен е кметът на Стара Загора

Живко Тодоров: Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа

За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот.

| обновено на 08.09.18 в 10:23
Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Шест училища и една детска градина в Стара Загора все още се нуждаят от ремонт, обяви в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. От реновиране има нужда училището в квартал „Самара“, трябва да бъдат направени физкултурен салон и стол във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, едното крило на Единадесето основно училище "Николай Лилиев", вътрешен ремонт на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Спортното училище „Тодор Каблешков“. Единствената детска градина, която очаква средства за ремонт е Детска градина № 31 "Слънце", обясни Живко Тодоров.

„Това е нещо, което ни отличава от всички останали. От 2012 г. до сега данъците в Стара Загора не са пипани въобще. Със същия ресурс, който събираме от тогава всяка година правим повече и повече, благодарение на това че сме по-ефективни. Нека видим преди това колко училища и детски градини имаше ремонтирани. Сега всяка година се правят по две-три“, допълни Живко Тодоров.

"Във всяка една сфера човек трябва да започне от някъде и да започне да създава, резултатите идват с годините. Ето "Берое" започна от няколко години подема, сега се прави школа, деца, увличат се работят, резултатите ще дойдат не след година или две, те ще дойдат след 5,7,10 години, когато се натрупа опит, се създаде школата, децата, всичко се прави от нулата. "Берое" го заварихме един фалирал отбор, искам да го напомня на хората, те не знаят, че 2011 г. "Берое" беше фалирал, с огромни задължения беше клуба, търсеше се как да се погасят в последния момент тези задължения, за да може да се прехвърли на "Тец 2" да купи акциите. Нямаше пари за нищо, за школа, за екипи въобще да не говорим, за развитие. Ето сега се направи нещо стабилно", даде пример Живко Тодоров.

Той бе категоричен, че все още не мисли за местните избори, които ще се проведат през 2019 г.  "За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот. За мен всеки ден е предизборен, защото е изпълнен с много работа и с изпълняване на обещания. Много лесно е да се говори от страни, много по трудно е човек първо да издейства пари за нещо, да направи проекти, които да са добри и след това да ги изпълни успешно. Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа, не с приказки", заяви кметът на Стара Загора

Още чуйте в интервюто на Светлана Димитрова с Живко Тодоров








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Миньори и енергетици на пето поредно автошествие, няма да отстъпят от исканията

Колона от около 10 автомобила потегли от Раднево тази сутрин на поредното протестно автошествие  към  Стара Загора, където протестиращите миньри и енергетици ще блокират от 12:30 до 13:30 часа движението в района на Птицекомбината...

публикувано на 18.04.24 в 10:17

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен –  жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури . Очакват се количества от 20-30 mm,  локално до 40-50 mm . Предупреждението е в сила за..

публикувано на 18.04.24 в 04:58

Дават под наем на Общината сградата на бившия АГ -комплекс в Стара Загора

Сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс да бъде отдадена за срок от 10 години под наем на община Стара Загора, е едно от решенията на Общото събрание на акционерите на Университетската многопрофилна болница в Стара Загора Така за..

публикувано на 17.04.24 в 17:19

Няма пострадали хора заради силния вятър, от общината призовават да бъдем внимателни

12 сигнала за паднали от силния вятър дървета и клони са получени този следобед в Община Стара Загора. Някои от тях – върху автомобили, други – върху контактната тролейбусна мрежа. Всички сигнали са обработени, съобщи по Радио Стара Загора  Радостин..

публикувано на 17.04.24 в 17:04

„Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност

За трета година „Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност  на 20 април в столицата . Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с..

публикувано на 17.04.24 в 16:07

Свиленград финансира първите си стипендианти в медицински специалности

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев подписа и връчи договорите на първите стипендианти на общината в медицински специалности, съобщиха от общинския пресцентър. Верена Калчорова, Катя Димитрова, Виолета Айгърова и Ивелина Карнобатлиева получават..

публикувано на 17.04.24 в 16:04

Наука и бизнес се обединиха за запазване на традиционни породи овце

„Национално сдружение за развъждане на традиционни (местни) породи свине“ бе учредено в Тракийския университет по време на учредително събрание. В сдружението с нестопанска цел се включват две от водещите български висши учебни заведения – Тракийски..

публикувано на 17.04.24 в 15:30

Възможностите за кандидатстване през електронната платформа на програма "Култура" представиха в Стара Загора

Информационна  среща относно новосъздадената  електронна платформа на Програма „Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата  проведе екип на Община Стара Загора с екип от фирмата – изпълнител на софтуера...

публикувано на 17.04.24 в 15:28

Делото "Дебора" започна от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.  Делото в Районния съд започна..

публикувано на 17.04.24 в 14:47

ИТН: Може Слави Трифонов да е водач на листата в Хасково

„Може Слави Трифонов да е водач на листата на парламентарните избори в Хасково“, това отговори общинският лидер на ИТН в Хасково Иван Иванов на журналистически въпрос. Според местната структура все още е рано да се говори за подреждане на листите за..

публикувано на 17.04.24 в 14:30