Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Човек трябва да тръгне от някъде и да започне да създава, категоричен е кметът на Стара Загора

Живко Тодоров: Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа

За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот.

| обновено на 08.09.18 в 10:23
Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Шест училища и една детска градина в Стара Загора все още се нуждаят от ремонт, обяви в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. От реновиране има нужда училището в квартал „Самара“, трябва да бъдат направени физкултурен салон и стол във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, едното крило на Единадесето основно училище "Николай Лилиев", вътрешен ремонт на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Спортното училище „Тодор Каблешков“. Единствената детска градина, която очаква средства за ремонт е Детска градина № 31 "Слънце", обясни Живко Тодоров.

„Това е нещо, което ни отличава от всички останали. От 2012 г. до сега данъците в Стара Загора не са пипани въобще. Със същия ресурс, който събираме от тогава всяка година правим повече и повече, благодарение на това че сме по-ефективни. Нека видим преди това колко училища и детски градини имаше ремонтирани. Сега всяка година се правят по две-три“, допълни Живко Тодоров.

"Във всяка една сфера човек трябва да започне от някъде и да започне да създава, резултатите идват с годините. Ето "Берое" започна от няколко години подема, сега се прави школа, деца, увличат се работят, резултатите ще дойдат не след година или две, те ще дойдат след 5,7,10 години, когато се натрупа опит, се създаде школата, децата, всичко се прави от нулата. "Берое" го заварихме един фалирал отбор, искам да го напомня на хората, те не знаят, че 2011 г. "Берое" беше фалирал, с огромни задължения беше клуба, търсеше се как да се погасят в последния момент тези задължения, за да може да се прехвърли на "Тец 2" да купи акциите. Нямаше пари за нищо, за школа, за екипи въобще да не говорим, за развитие. Ето сега се направи нещо стабилно", даде пример Живко Тодоров.

Той бе категоричен, че все още не мисли за местните избори, които ще се проведат през 2019 г.  "За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот. За мен всеки ден е предизборен, защото е изпълнен с много работа и с изпълняване на обещания. Много лесно е да се говори от страни, много по трудно е човек първо да издейства пари за нещо, да направи проекти, които да са добри и след това да ги изпълни успешно. Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа, не с приказки", заяви кметът на Стара Загора

Още чуйте в интервюто на Светлана Димитрова с Живко Тодоров


Още от категорията

Радневската болница е ощетена с близо 450 хил. лева, установи прокуратурата

Щети за близо 450 хил. лева са нанесени на радневската общинска болница „Д-р Димитър Чакмаков“. Това показват събраните до момента данни от разследването, което се води под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора спрямо длъжностни лица,..

публикувано на 24.02.20 в 18:29

Адвокати от Стара Загора: Висшият адвокатски съвет не спазва решенията на Общото събрание

За нов Закон за адвокатурата настояват делегатите на Общото събрание на адвокатите в страната, което се проведе на 22 и 23-ти февруари в София. Със свое решение участниците свалиха доверието си от Висшия адвокатски съвет. От над 200 делегати,..

публикувано на 24.02.20 в 17:11

Сестри напускат болницата в Раднево

Отделението по травматология в Многопрофилната болница в Раднево  не работи,  в хирургията част от хората са в отпуск. Много от сестрите са напуснали, заради неясното положение и липсата на гаранция, че ще си получат заплатите. “Болницата ни..

публикувано на 24.02.20 в 16:02

Започна подаването на канидатстудентските документи за предварителните изпити в Тракийския университет

Започна подаването на канидатстудентските документи за предварителните изпити/тестове в Тракийски университет. Кандидатите ще имат възможност да се явят, както на предварителните изпити, така и на редовните, като за прием ще бъде избрана по-високата..

публикувано на 24.02.20 в 14:52

Расте напрежението сред специалистите по здравни грижи

Въпреки обсъжданите промени за регламент на частната практика на медицинските сестри и акушерки, и учредяването на Синдикат на българските  медицински сестри през декември миналата година,   напрежението сред специалистите по здравни грижи остава...

публикувано на 24.02.20 в 14:39

Сабята револвер на Стефан Караджа ще бъде показана на 3 март в музей "Етър"

Само на 3 март музей „Етър“ край Габрово показва на посетителите си сабята револвер на легендарния войвода Стефан Караджа . Сабята ще бъде изложена в Сакова къща, заедно със „Златното евангелие“ , дарено на жителите на опожарения Омуртаг..

публикувано на 24.02.20 в 14:18

Оповестиха данните за местата за настаняване в област Ямбол за декември 2019 г.

В област Ямбол са функционирали 19 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 372, а на леглата - 683. В сравнение с декември 2018 г. общият брой на местата за..

публикувано на 24.02.20 в 13:40

Община Сливен търси инвеститори за изграждане на покрити паркинги и гаражи

Община Сливен ще подкрепи всеки инвеститор, който иска да изгради покрити паркинги или гаражи на частен терен или  да се учреди право на строеж върху общински терен. Това обяви кметът Стефан Радев по повод започналото премахване на частни ламаринени..

публикувано на 24.02.20 в 13:25

В Стара Загора започва прием на документи за Общинската програма „Ин витро“

От 2 март до 14 април е срокът, в който двойките с репродуктивни проблеми от Стара Загора имат възможност да кандидатстват за финансова подкрепа, информират от пресцентъра на общината . Документите ще се приемат всеки работен ден от 9.00 до 12.30..

публикувано на 24.02.20 в 12:32

Задържаха нападателят на момичето от Димитровград, оказа се издирван за лихварство

Издирваният за нападение над 15-годишно момиче в кв. "Марийно" в Димитровград е задържан докато се укривал на таван на жилищна сграда. 25-годишният Стефан Н. се оказа издирван от специализираната прокуратура за съпричастност към т.нар. група Хамдитата,..

публикувано на 24.02.20 в 12:22