Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалява броят на безработните в Ямболска област

Пореден месец на намаляваща безработица в Ямбол отчитат от Бюрото по труда. Регистрираните безработни за месец август са 1831 души, което е с 224 по-малко в сравнение с юли. Равнището на безработицата в региона е 3,9 на сто, което прави спад с 0,4%.  В община Ямбол незаетите хора са 983, което е с 94 души по-малко спрямо юли, което прави 2,7%. В Тунджа безработицата достига 6,8%. Намеление има и в Стралджа, но показателят равнище на безработицата се запазва над този за областта и е 8.6%.

Румяна Стефанова с подробностите в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екстремен риск от пожари в област Ямбол

Все още не е изцяло ликвидиран пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово, който избухна на 12 юли. Засегнати от огъня са около 8 000 декара, от които 2500 широколистна гора, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Два противопожарни екипа..

публикувано на 15.07.24 в 14:46

Община Стара Загора засилва контрола за ред и безопасност

През изминалата седмица са наложени 19 санкции с Акт за установяване на административно нарушение, като основен фокус е поставен върху употребата на алкохол на обществено място. 8 граждани са санкционирани по чл. 7а от Наредбата за Обществения ред в..

публикувано на 15.07.24 в 13:40

Мъж заплаши да скочи от четвъртия етаж на блок в Казанлък

Мъж заплашва да скочи от четвъртия етаж на жилищен блок в Казанлък. На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Минути след тяхното идване, той е бил спасен от полицаите.  Към момента не е известна причината, поради която мъжът е предприел..

публикувано на 15.07.24 в 12:51

Обявиха бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград

Със заповед на областния управител на Хасково е обявено бедствено положения на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград.  Причина за това става разрастването на пожарите, които бушуват в област Хасково и унищожиха над 100..

публикувано на 15.07.24 в 11:43

Конфликтът Пеевски - Доган: Шанс за оздравителни процеси в държавата

Конфликтът Пеевски – Доган в ДПС е част от разпада на модела на дълбоката държава, формиран още в зората на българската демокрация. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за тема номер едно на политическата сцена у нас бившият български посланик..

публикувано на 15.07.24 в 11:33

25 000 лева за ремонта на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики"

25 000 лв. ще струва ремонтът на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Това става ясно от писмен отговор на управителят на "ВиК" ЕООД Стара Загора инж. Радостин Миланов до БНР Радио Стара Загора  Ремонтът на ключовото..

публикувано на 15.07.24 в 11:16
СНИМКА: Христо Христов

Военна верижна техника се включва в гасенето на пожара в община Свиленгград

Ситуацията с пожара в Свиленградско остава тежка, гаси се и от въздуха с два хеликоптера, съобщава сътрудникът ни в Хасково Христо Христов. 17 екипа на пожарната са ангажирани с овладяването на стихията, която се разраства на два фронта: село Щит..

обновено на 15.07.24 в 09:57

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в следобедните часове в някои области заради високите температури и днес

Движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от..

публикувано на 15.07.24 в 08:13

Отново оранжев код за жеги в цялата страна, рискът от пожари остава висок.

Оранжев код за опасни горещини е в сила за пореден ден в цялата страната с температури над 40 градуса на места.  За почти цяла България е обявен червен код за опасност от пожари - най-високата степен заради възможни бързо разпространяващи се и трудни за..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Пожарът в Свиленградско се разраства край селата Левка и Лисово

Пожарът в Свиленградско се разраства. Вече гори и край селата Левка и Лисово. Там пламъците унищожават боров масив. Огънят стигна до последните къщи на Левка. Хеликоптер облива с вода района. Въпреки това огнената стихия се разгоря и на още един..

публикувано на 14.07.24 в 18:39