Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Бонева: „ Община Стара Загора не може да се справи с изпълнението на ремонтите и повечето са в просрочие“

Общинският председател на БСП- Стара Загора  Валентина Бонева разкритикува общинската администрация за забавянето на големите ремонти дейности в града. Бонева посочи, че от 8-те обекта-централната пешеходна улица, площадът пред Общината, мостът над жп прелеза, Аязмото, сградите на СУ „Железник“, ГПЧЕ Ромен Ролан и детските градини „Звънче“ и „Звездица“,   само в един дейностите са приключили. Тя посочи още, че изпълнението на инвестиционната програма на Община Стара Загора към този момент е едва на 20%.

На предстоящото първо заседание на местния парламент след лятната пауза съветниците на БСП ще поставят два въпроса до общинска администрация. Те са свързани с използването на строителни материали от протичащите в момента ремонтни дейности в града и с това по какъв начин се стопанисват общинските зали, предоставени за безвъзмездно ползване. „С колегата Климент Пенчев задаваме тези въпроси, защото старозагорци трябва да знаят по какъв начин се използва публичният ресурс в града“, отбеляза Валентина Бонева.

Съветниците на социалистите ще подкрепят предложението за субсидиране на общинските здравни заведения със сумата от 125хил. лв., разкри общинският председател на БСП. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пострадалите животновъди в свиленградско получиха 300 тона фураж за животните

В община Свиленград до сега са раздадени на пострадалите от пожарите животновъди 240 т. груб фураж и 40 т. пшеница. "Подпомогнати са само животновъдите, които са пострадали от огнената стихия в селата Равна гора, Левка, Мустрак, Михалич, Лисово и Пашово. С..

публикувано на 24.07.24 в 12:34

Огънят край кв. "Лозенец" навлезе в близкото дере

Пожарът, който възникна по-рано днес в старозагорския кв. "Лозенец" в близост до Дома за медико-социални грижи за деца, е навлязъл в дерето, където има образувало се нерегламентирано сметище.  Пожар в старозагорския квартал "Лозенец" Горят стари..

публикувано на 24.07.24 в 12:01

Пожар в старозагорския квартал "Лозенец"

Пожар е възникнал преди около половин час в старозагорския кв. "Лозенец" над Дома за медико-социални грижи за деца. Сигналът за огъня  е подаден в 10.30 часа. На място са изпратени два противопожарни екипа. Горят основно сухи треви храсти и огънят бързо е..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Почина бебето, чиято майка издъхна при раждането

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение..

публикувано на 24.07.24 в 10:30

Удължават срока за набиране на преброители на бездомни кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември тази година. До момента няма..

публикувано на 24.07.24 в 09:41

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ви август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 24.07.24 в 09:30

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 18 области

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от..

публикувано на 24.07.24 в 07:26

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10