Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Стари истории в ново време“ показват в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Снимка: община Стара Загора

Фотодокументална изложба „Стари истории в ново време“ ще бъде открита днес от 17 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Експозицията, посветена на първите следосвобожденски периодични издания в Стара Загора, е подредена във фоайето на първия етаж.

„Стари истории в ново време“ е част от събитията в Европейската година на културното наследство. Организаторите я посвещават и на 150-годишнината на Мильо Касабов, учител, редактор, издател, книжар и баща на поета Гео Милев, съобщи Снежана Маринова от библиотека „Захарий Княжески“:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен, съобщи старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен. По случая вече има един задържан, издирва се втори. Няма опасност за живота и домовете на хората от квартал..

публикувано на 15.08.24 в 17:24

Горната и долната гъба в Стара Загора - какво знаем за тях?

Знаете ли къде се намират Горната и Долната гъба в Стара Загора? А чували ли сте тяхната история и за какво са служили при създаването си? Двете гъби са се появили в периода след 9 септември 1944 година, обясни Райна Антонова от РИМ – Стара..

публикувано на 15.08.24 в 17:10

Новият закон за образованието - как да го обясним на деца и ученици?

Приетият на 7 август законопроект на ПП “Възраждане”, който въвежда забрана за „пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация“ и предложените ден по-късно от депутати от бившата парламентарна група на „Величие“ санкции срещу нарушилите могат да..

публикувано на 15.08.24 в 16:34

Рекордно ниски добиви на слънчоглед отчитат в Ямбол

Изключително ниски добиви при реколтата от слънчоглед отчитат земеделските стопани в ямболско . Високите температури и липсата на вода за напояване са причина прибирането на маслодайната култура да започне с месец по - рано от обичайното, информира..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Задържаха мъж с близо 200 грама метамфетамин в Стара Загора

Мъж бе задържан в Стара Загора да продава наркотици на стойност на 13 000 лева. По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.Т.,  на 47 г. Той е привлечен като обвиняем за това,..

публикувано на 15.08.24 в 15:39

Митрополит Киприан отслужи литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък

На големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък. Църквата отбелязва 190 години от..

публикувано на 15.08.24 в 15:23

Гори Бармук баир в Сливен

Пожар възникна над квартал "Комлука" в Сливен по обяд. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но засега няма опасност за тях и хората.  Бармук баир е..

публикувано на 15.08.24 в 15:01

Националният събор "Богородична стъпка" посреща пазители на традициите от 20 области

Предстои дългоочакваното XVIII издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Тази година той ще се проведе на 31 август и 1 септември в курортното селище Старозагорски бани. Организаторите на събитието Община Стара Загора,..

публикувано на 15.08.24 в 14:45

Преди първия звънец: Ще приключат ли ремонтите в училищата?

Месец преди новата учебна година, ремонтите в образователната инфраструктура в Стара Загора ще приключат в срок. За това увери ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. Първият учебен звънец за възпитаниците на две училища- ОУ „Самара“ и в кв...

публикувано на 15.08.24 в 13:27

Национален пленер по живопис "С Хасково в сърцето" Хасково 2024

С Хасково в сърцето ще рисуват тази година изявени български художници-участници в Националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето” Хасково 2024. Форумът по живопис е една от запазените творчески марки на Община Хасково, организирана в..

публикувано на 15.08.24 в 12:35