Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое не загуби от ЦСКА-София

Снимка: Ани Георгиева

„Берое“ не успя да победи ЦСКА-София в мач от 13 кръг на ППЛ. „Зелените“ изиграха много силен мач, но двубоят завърши 1:1. Гостите откриха в 27-та минута чрез Тиаго Родрирез, а Камбуров изравни в 37-та минута със своето попадение номер 211 в елита. Душан Перниш спаси удар от бялата точка на Мауридес в 55-та минута. Близо 8000 души по трибуните имаха възможност да наблюдаван сравнително добър футбол между два от водещите отбора в Първа професионална лига.

През първата част играчите на Александър Томаш контролираха събитията на терена. В самото начало пред Вандерсон се откри великолепна ситуация за откриване на резултата, но останал очи в очи със стража на гостите крилото на заралии не успя да го преодолее. Берое продължи инициативата, но напълно нелогично на фона на събитията на терена "червените" стигнаха първи до откриване на резултата. При първата си контра атака Десподов с хубав пас изведе Тиаго Родригес, който не остави шансове на Душан Перниш. Несправедливата радост на червените фенове обаче не продължи дълго. В 35-та минута, при единственото успешно центриране на Иван Минчев за цялата среща, вездесъщият Мартин Камбуров технично прати топката в мрецата на столичани. Това беше 211-то попадение на голмайсторът. Попадението очевидно стресна и без това неубедителните гости, които до края трудно успяваха да излязат от половината си.

След почивката обаче картината на терена коренно се промени. Нестор Ел Маестро прибегна до няколко смени и в игра се появи Мауридес. Точно 8 минути след началото на втората част ЦСКА-София получи право да изпълни дузпа за нарушение на Бандаловски в наказателното поле. Мауридес застана зад топката и с изключителна несериозност прати топката право в обятията на вече разгадалия замисъла му Душан Перниш. Въпреи пропуска старозагорци не успяха да се възползват от психологическото предимство и с изключение на една възможност пред Рубен Бригидо трудно стигаха до наказателното поле на гостите. От своя страна столичани натиснаха здраво и ситуацията пред врата на Перниш следваха една след друга. Късметът в последните минути все пак се усмихна на беройци и те не допуснаха друго попадение. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 1:1.

С точката Берое запази четвъртата си позиция и вече мисли за предстоящия двубой от турнира за Купата на България срещу Ботев(Пловдив). 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елица Божилова с шанс за евроучастие

Във вторник предстои квалификация за националния отбор по бадминтон във възраст до 15 години, преди участие в Европейското първенство през август в Полша. Възпитаничката на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Елица Божилова е с реален шанс за..

публикувано на 07.06.24 в 15:59

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Във Велинград тази събота и неделя ще бъде проведен турнир по спортни танци. След две седмици пък в Благоевград предстои друг национален турнир. И в двете състезания ще се представят двойки от клуб „Загора Данс“. „След това ще направим пауза,..

публикувано на 07.06.24 в 15:18

Старозагорска гимнастичка с Купа “България“

В събота от 10.30 часа в залата по гимнастика на стадион „Берое“ ще започне детския турнир „Бързи, смели, сръчни“. Освен възпитаничките на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ в надпреварата ще се изявят и възпитаници на детски домове...

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Две отличия спечели колоездач от „Верея“

За домакинство на Държавен шампионат по колоездене при юноши младша възраст се подготвят в старозагорския клуб „Верея“. Надпреварата ще бъде в Братя Даскалови на 15 юни. „От цяла България ще вземат участие“, прогнозира пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Силно представяне на грация от „Елит“

За участие в два турнира в Пловдив се подготвят възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Елит“. Първото състезание е тази събота и неделя, за приз „Мария Петрова“. Седмица по-късно е турнирът на клуб „Спартак“. На 21 юни предстои..

публикувано на 05.06.24 в 15:46

Бронзов медал на Балканиада извоюва старозагорски джудист

В черногорската столица Подгорица бе проведена Балканиада по джудо за кадети. Възпитаникът на старозагорския клуб по джудо „Недьо Ранчев“ Добромир Иванов завърши трети в своята категория до 90 кг. „Добромир се представи отлично, много съм..

публикувано на 05.06.24 в 14:42

Богата спортна програма в Стара Загора през юни

Началото на месец юни започва отново със спортни емоции в Стара Загора. Градът ще бъде домакин на редица събития, които ще съберат участници от различни възрасти и спортни дисциплини, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Над 100 малки..

публикувано на 05.06.24 в 12:59

"Нефтохимик" е първото препятствие за старозагорския "Локомотив" по пътя към Трета лига

Локомотив(Стара Загора) среща Нефтохимик 1962 в бараж за влизане в Югоизточна трета лига. Това отреди тегленият в БФС жребий. Старозагорският тим, който спечели шампионата в регионалната група, е символичен домакин в срещата, която ще се изиграе на 6..

публикувано на 05.06.24 в 10:14
СНИМКА: БФБадминтон

Отиде си легендата на бадминтона д-р Пюзант Касабян, почетен гражданин на Хасково

На 83-годишна възраст вчера почина дългогодишният председател на БФ Бадминтон проф. д-р. Пюзант Касабян, съобщават от родната централа. Той  е роден на 12 януари 1941 г. в град Хасково. Работил е като лекар в Спортен диспансер-Хасково. Бил е генерален..

публикувано на 05.06.24 в 10:00

Силно представяне на малки борци от Раднево

За участие в турнир в края на месеца се готвят възпитаниците на клуб по борба „Георги Вангелов“. „Състезанието ще бъде в Стамболийски“, съобщи за радио „Стара Загора“ Дарин Дралчев, треньор на радневския клуб. Възпитаници на клуба взеха участие..

публикувано на 04.06.24 в 09:36