Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отпадна от Купата след дузпи

"Берое" загуби от пловдивския "Ботев" с 3:4 след изпълнение на дузпи в 1/8 финал в турнира за Купата на България. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:0.

Александър Томаш отново не можеше да разчита на контузения Ерол Алкан. В негово отсъствие партньор на Камен Хаджиев в центъра на отбраната бе Георги Ангелов, като бекове действаха Иван Бандаловски отдясно и Александър Василев отляво, в халфовата линия оперираха Мартин Райнов, Иван Минчев и Борислав Цонев, по крилата Вандерсон и Рубен Бригидо, а на върха на атаката традиционно застана легендата Мартин Камбуров.

Двубоят очаквано започна равностойно. Играта се водеше предимно в средата на терена, като и двата отбора не рискуваха. Първата интересна ситуация дойде в 19-та минута, когато Вандерсон осъществи страхотен пробив отдясно, навлезе в пеналта, пусна пас по земя към Рубен Бригидо, но ударът на португалеца от около 10 метра се отби от Джонатан Перейра и излезе в корнер.

До края на първото полувреме темпото определено се вдигна, но и двата отбора не можеха да стигнат до последния пас. Все пак беройци бяха по-активни, което предизвика овациите на публиката.

На почивката Йордан Минев отстъпи мястото си на Филип Филипов. Първият удар през втората част в очертанията на една от двете врати отправи Антонио Вутов, който бе изведен отляво. Душан Перниш обаче бе избрал правилната позиция и улови без проблеми. В 62-та минута и домакините прибегнаха до първа смяна. Боби Цонев отстъпи мястото на Владо Гаджев. В тези минути "Берое" се настани трайно в половината на "Ботев", но от това предимство така и не произлезе нищо по-съществено. В 69-та минута срещата мачът приключи и за Иван Минчев, който бе заменен от Алфредо Мартинс. Още при влизането му, пред бразилеца в селекцията на беройци се откри чудесна възможност за откриване на резултата, но играчът на Александър Томаш се засуети и загуби топката на границата на малкото наказателно поле. Само 180 секунди по-късно домакините отново получиха прекрасна възможност за откриващо попадение, но отново Алфредо, а след него и Мартин Райнов не успяха да нанесат сполучлив удар и защитата на "жълто-черните" изчисти. 

Домакините използваха и третата си смяна в редовното време. Голмайсторът Мартин Камбуров бе заменен от Мешка. Последната възможност в редовните 90 минути отново бе за "Берое". Иван Бандаловски навлезе отдясно и стреля, Даниел Кайзер изби, но топката попадна във Владимир Гаджев, който също опита да стреля, но ударът му бе блокиран от играч на "Ботев". Веднага след тази ситуация прозвуча и съдийския сигнал за края на редовното време. За съжаление на по-голямата част от феновете по трибуните старозагорци не успяха да реализират ситуациите, които им се откриха

В началото на първото продължение топката все пак влезе във вратата на "Ботев". След многоходова комбинация Мешка получи отляво и сам срещу Кайзер пусна топката под плонжа на стража на пловдивчани. Коженото кълбо се отби в левия страничен стълб, но впоследствие попадна в краката на Бригидо, който на празна врата отбеляза. За нещастие на "зелените" страничният съдия бе вдигнал засада и попадението не бе зачетено. 

Александър Томаш първи използва възможността за допълнителна четвърта смяна в срещата. Бригидо напусна терена, за да бъде заменен от Фиртулеску. До попадение за беройци обаче така и не се стигна, въпреки многото шансове за добри атаки, които така и не бяха развити по правилния начин.

При дузпите Мартин Райнов изпусна решаващата дузпа за "Берое", което прати "Ботев" на 1/4 финал, а заралии отново се простиха рано с надеждите си за трофей.

"Берое" - "Ботев" 0:0, 3:4 при дузпите

"Берое": Душан Перниш, Иван Бандаловски - 7 мин. жълт картон, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Александър Василев - 80 мин. жълт картон, Мартин Райнов - капитан, Иван Минчев( 68 мин. - Алфредо Мартинс), Борислав Цонев(Владимир Гаджев 62')), Вандерсон, Рубен Бригидо - 55 мин. жълт картон(106 мин. - Драгош Фиртулеску - 110 мин. жълт картон), Мартин Камбуров( 82 мин. - Мешка); старши треньор: Александър Томаш

"Ботев": Даниел Кайзер, Радослав Терзиев(54-та жълт картон), Димитър Пиргов, Кристиян Димитров, Йордан Минев - 41 мин. жълт картон( 46 мин. - Филип Филипов), Лъчезар Балтанов - капитан, Джонатан Перейра, Густаво Афонсо( 115 мин. - Кристиян Добрев), Антонио Вутов( 85 мин. - Диого Кампос), Тодор Неделев, Стивън Петков; старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Николай Йорданов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32